Την προσφορά από καρδιάς, έδειξαν έμπρακτα στη Γενική τους Συνέλευση, οι Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου


Την προσφορά από καρδιάς προς τους εμπερίστατους συμπαροίκους μας στο Κάιρο, έδειξαν έμπρακτα οι Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου, στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 18 Μαΐου, στην έδρα του Φιλανθρωπικού τους Σωματείου, στο κέντρου του Καΐρου.

 

΄Ηταν η πρώτη φορά που δεν έδωσε το παρόν η Πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου κα Θεοδώρα Φιλοθέου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για λόγους υγείας, προς την οποία ευχήθηκαν όλες οι αρχές και ο πολύς κόσμος που παρεβρέθηκε.

 

Τους προσκεκλημένους καλοσώρισε εκ μέρους όλων των Κυριών της Φιλοπτώχου, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου κα Σούλα Σκουφαρίδου, αναλύοντας τις δράσεις ενός ολόκληρου χρόνου, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο, εκείνον που έχει την ανάγκη μας, έναν καλό λόγο, ένα ρούχο, ένα πιάτο φαγητό, ένα χαμόγελο. Προς τους εμπερίστατους νέους ή ηλικιωμένους, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Καΐρου έδειξε την ίδια αγάπη και αφοσίωση, καθόλο το 2013, μία προσφορά που ιδιαίτερα στις μέρες μας, με την οικονομική κρίση να απειλεί όλη την κοινωνία μας, λαμβάνει την δική της ιδιαίτερη σημασία.

 

Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ

 

Μιλώντας εκ μέρους της Προέδρου της Φιλοπτώχου κας Φιλοθέου, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου κα Σούλα Σκουφαρίδου τόνισε :

 

 

filoptoxos 2014 03

 

 

«Σάς ευχαριστούμε για την τιμή που μάς κάνετε να είστε παρόντες στην σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Σάς ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας σε εποχές όπου από κανέναν δεν περισσεύουν και όλοι δίνετε από το υστέρημά σας. Όλοι οι χορηγοί μας ποτέ δεν μάς εγκατέλειψαν.

Η Φιλόπτωχος επιβιώνει γιατί παράγει ένα έργο θεάρεστο, απαραίτητο για την κοινωνία μας. Στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και φροντίζει για την ευημερία των παροίκων.

Το σωματείο μας είναι το κατ’ εξοχήν γυναικείο σωματείο που αγωνίστηκε παράλληλα με την Κοινότητα και την Εκκλησία επί 100 και πλέον χρόνια για να μην υπάρχει κοινωνική αδικία και φτώχεια.

Επίσης, δώσαμε τις μάχες μας σαν γυναίκες για να μπούμε σαν ισάξια μέλη στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και γίναμε ευτυχώς αποδεκτές απ’ όλη την παροικία. Όπως παντού, όμως, έτσι κι εδώ υπήρχαν κάποιες αντιδραστικές φωνές οι οποίες ευτυχώς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και κατανοούμε τους πάντες αλλά δεν συγχωρούμε την κακή συμπεριφορά. Όλοι έχουμε στα σπίτια μας μία μητέρα, μία αδελφή, μία σύζυγο, μία κόρη τις οποίες αγαπάμε και σεβόμαστε κι έτσι θέλουμε να σέβονται και ν’ αγαπούν κι όλες τις υπόλοιπες.

Αυτή τη στιγμή, ο γυναικείος πληθυσμός της παροικίας μας είναι μεγαλύτερος από τον αντρικό. Και η γυναίκα έχει αποδείξει ότι, σε όποιο σωματείο έχει μπει, εργάζεται, προσφέρει και αποδίδει.

 Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω θερμά όλες τις Κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου που με βοήθησαν στο να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις έναντι του σωματείου, διότι λόγοι υγείας μέ κράτησαν μακριά μεγάλα χρονικά διαστήματα, έφεραν λοιπόν εις πέρας αισίως το δύσκολο έργο της Φιλοπτώχου με την εργατικότητα, την ευσυνειδησία αλλά και την αμέριστη αγάπη προς τον πλησίον.»     

 

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

 

Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματέας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου, ανέφερε όλες τις δράσεις του Σωματείου για το έτος 2013, καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο του Πατριαχείου Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη, τους Αντιπροέδρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Κήμη Φλεβοτομά και Νικόλα Πολίτη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέα Μαυρομάτη και όλους τους επισήμους, ανέφερε:

 

«Σάς καλωσορίζουμε για άλλη μία χρονιά στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Πριν προβούμε στις διεργασίες της συνέλευσής μας, παρακαλώ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη μελών, φίλων και υποστηρικτών του σωματείου  που έφυγαν για πάντα από κοντά μας τη χρονιά που μάς πέρασε:

Βολόπουλο Παναγιώτη

Καλημεράκη Ειρήνη

Μουρτζανάκη Κρέοντα

Κυριάζη Ρίτα

Πολίτου Έλλη

Σκίτσα Γεώργιο

Τσέππα Έλλη

Φρονίστα Αριστείδη

Χαλκιά Αθηνά

Χαλκιά Γεώργιο.

 

Και η κα Σκουφαρίδου επεσήμανε στη συνέχεια:

 

Η φιλανθρωπία δεν έχει όρια και περιορισμούς. Είναι διαχρονική, είναι έκφραση αγάπης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, είναι συνύπαρξη με τον πλησίον μας.

 

Είναι μία έννοια που μάς αγγίζει όλους μας, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη ή την ιδιότητα που ο καθένας μας διατηρεί. Περιέχει την αγάπη,την ανθρωπιά και την προσφορά, που δεν αποβλέπει σε κάποιο προσωπικό συμφέρον αλλά μόνο στην προσφορά «από μένα για σένα» ή σ΄εκείνους που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία. Η φιλανθρωπία ταυτίζεται με το ήθος, τον πολιτισμό αλλά και τον σεβασμό που έχει ο κάθε άνθρωπος στον διαφορετικό συνάνθρωπό του.

 

Η φιλανθρωπία δεν είναι υποχρεωτική ούτε καταναγκαστική. Είναι μία πράξη, μία προσωπική επιθυμία που πηγάζει από το «μέσα» του καθ’ ενός από εμάς, για να λαβαίνει ενεργά μέρος στην κοινωνία που ζει, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του ιδίου του εαυτού του αλλά και τη βοήθεια προς τον άλλον.

 

Διότι, όταν οι γύρω μας είναι ευτυχισμένοι, είμαστε κι εμείς χαρούμενοι, ήρεμοι.

 

Σε μία εποχή που σχεδόν σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν τόσα καθημερινά προβλήματα και άγχη, η φιλανθρωπία είναι ένας τρόπος να ενεργοποιηθεί η δύναμη των πολιτών που μπορούν, προς όφελος του συνόλου, δηλαδή της εξάλειψης της φτώχειας.

 

Η Φιλόπτωχος, σαν σωματείο που δραστηριοποιείται 100 και πλέον  χρόνια, αλλά και όλες οι Κυρίες που κατά καιρούς αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιό της, το έχουν καταλάβει αυτό. Γνωρίζουν ότι η φιλανθρωπία στο σωματείο τους  έχει πολύ βαθιές ρίζες και το τηρούν.Δεν υπάρχει πρόβλημα κοινωνικό, ηθικό, υλικό ή ιατρικό που να έχει σχέση με κάποιον βοηθούμενο μας και το οποίο να μην μάς απασχολεί. Προσπαθούμε να ανακουφίζουμε τους πάντες με κάθε τρόπο, προσφέροντάς τους ό,τι είναι δυνατόν.

 

Αναλυτικά:

 

1) Μηνιαία χρηματικά ποσά που τους βοηθούν να καλύπτουν σοβαρές ανάγκες ιδίων αλλά και άλλων μελών της οικογενείας τους:  παιδιά, γονείς, αδέλφια… 

 

2) Τρόφιμα και γλυκά που μοιράζονται από τις ίδιες τις Κυρίες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα έτσι ώστε να μην λείψει από το γιορτινό τραπέζι του κάθε βοηθούμενου το ζεστό φαΐ, ο κουραμπιές και το κουλουράκι.

 

3) Όλον το χρόνο, μοιράζονται σε άριστη κατάσταση ρούχα, παπούτσια, τσάντες, λευκά είδη, κουβέρτες και ό,τι άλλο προσφέρουν με πολύ αγάπη, φίλοι και υποστηρικτές, Έλληνες και ξένοι προς το σωματείο, που με την σειρά τους οι Κυρίες της Φιλοπτώχου, αφιερώνοντας αρκετές ώρες, τα τακτοποιούν στις ντουλάπες έτσι ώστε μόλις έρθουν οι βοηθούμενοι να διαλέξουν ό,τι έχουν ανάγκη. Και σάς διαβεβαιώ ότι η χαρά μας δεν περιγράφεται, όταν τούς βλέπουμε να τα φορούν, αισθανόμαστε ικανοποίηση ότι η κούρασή μας έπιασε τόπο.

 

Οι Κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκουν επίσης  και το χρόνο να βοηθήσουν και ηθικά αυτούς που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και έρχονται να χτυπήσουν την πόρτα του σωματείου μας για μία συμβουλή και δεν έχουν κάποιο άλλο πρόσωπο να τού ανοίξουν την καρδιά τους. Και πάλι πόση είναι η χαρά μας όταν, πράγματι, μ’ ένα λόγο μας ή μία πράξη μας, καταφέρνουμε να επέλθει η γαλήνη και η ψυχική ηρεμία σ’αυτόν που έχει το πρόβλημα.

 

Το σωματείο μας δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν έχει επενδύσεις σε επιχειρήσεις ούτε ακίνητα.

 

Τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών τακτικών και αρωγών που είναι 50. Από εισπράξεις από τους δύο εράνους που κάνουμε Χριστούγεννα και Πάσχα κατόπιν έγκρισης του υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Από προσφορές φίλων και υποστηρικτών του σωματείου. Από δωρεές. Από κληροδοτήματα. Από τόκους από το λογαριασμό του σωματείου στην Εθνική Τράπεζα Αιγύπτου (National Bank of Egypt). Και από την Κοινοτική οικονομική ενίσχυση.

 

Η Φιλόπτωχος το 2013 στάθηκε στο πλευρό 36 οικογενειών και πολλών μαθητών και φοιτητών βοηθουμένων των οποίων τα τακτικά βοηθήματα ανήλθαν στο ποσό των 69.340 (εξήντα εννέα τριακόσιες σαράντα) Λ. Αγ. Υπήρξαν επίσης έκτακτα βοηθήματα 28.742 (είκοσι οκτώ χιλιάδων επτακοσίων σαράντα δύο) Λ. Αιγ.

 

Οι Υποτροφίες που δίνονται σε παιδιά του σχολείου το 2013 ανήλθαν στο ποσό των 14.040 (δκα τέσσερις χιλιάδες μηδέν σαράντα ) Λ. Αιγ.

 

Και οι υποτροφίες φοιτητών που σπουδάζουν στα Αιγυπτιακά Πανεπιστήμια  το 2013 ανήλθαν στο ποσό των 26.000 (είκοσι έξι χιλιάδων) Λ. Αιγ.

 

                                   

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

Οι Κυρίες της φιλοπτώχου, γνωρίζοντας την ευχή του Μεγάλου Βασιλείου που ακούγεται την πρώτη μέρα του χρόνου στην εκκλησία «Το γήρας Κύριε περικράτησον, νοσούντας ίασαι» δεν παραλείπουν από το πρόγραμμά τους τις επισκέψεις τους στο γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου όπου εκεί φιλοξενούνται γέροντες Έλληνες ή μη, ο καθένας για το δικό του λόγο, βρίσκοντας καταφύγιο σ’ ένα περιβάλλον καθαρό, περιποιημένο, που με αγάπη φροντίζουν οι υπεύθυνοι προϊστάμενοι της Διαχειριστικής Επιτροπής κ. Κήμης Φλεβοτομάς και Στέλλα Κυριάζη αλλά και το προσωπικό του γηροκομείου, κάτω από τη συνεχή επίβλεψη της προϊσταμένης του οίκου κας Αγγέλας Χαραλαμποπούλου. Και τούς ευχαριστούμε γι’ αυτό.

 

Το 2013, οι Κυρίες  βρέθηκαν τρεις (3) φορές κοντά στην Τρίτη ηλικία, προσφέροντας πλούσια  γεύματα στους γέρους. Εκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο έργο που επιτελεί η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και θέλοντας να βοηθήσουν κι εκείνες σ’ αυτό, προσέφεραν κουβέρτες, εσώρουχα και  μία αναπηρική καρέκλα στον οίκο για να γίνουν τρεις στο σύνολο με τις άλλες δύο που προσφέραμε το 2012.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή διάβασε τον Ισολογισμό του Σωματείου του 2013 και τον Προϋπολογισμό του 2014, που έγιναν ομόφωνα δεκτοί από την Γενική Συνέλευση.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 

 

Όλα αυτά, όμως, δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την μεγάλη αγκαλιά που μάς δίνετε εσείς τα μέλη, οι φίλοι και υποστηρικτές μας σ’ αυτό το τόσο σημαντικό, φιλανθρωπικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό έργο που επιτελούμε.

 

Οι χρηματικές και υλικές προσφορές που κάνετε – μικρές ή μεγάλες – μάς δίνουν τη δύναμη, το θάρρος και το πείσμα να συνεχίζουμε, γιατί αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνες , μάς σπρώχνετε κα μάς στηρίζετε…να κάνουμε περισσότερα και ν’ ανέβουμε ακόμα πιό ψηλά.

 

Ιδιαίτερες  όμως ευχαριστίες  θα θέλαμε να στείλουμε:

 

–  Στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β’, που παρακολουθεί το έργο μας και αυτό μάς γίνεται αντιληπτό από τις επιστολές που μάς στέλνει και μάς γεμίζουν ενέργεια, υπομονή αλλά και επιμονή  να συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο.

– Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο.

– Στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου κ. Νήφωνα  αλλά και όλο τον κλήρο της εκκλησίας μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αθόρυβα και άμεσα και μάς τιμούν στις εκδηλώσεις μας.

– Στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά Φαράν και Ραϊθούς κ.Δαμιανό.

– Στο Ελληνικό κράτος, στο πρόσωπο του Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, που μάς προσέφερε και φέτος ένα ποσό από το ετήσιο φιλανθρωπικό Παζάρι που οργανώνουν οι Πρεσβείες.

– Στο Γενικό μας Πρόξενο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη και το έμπειρο προσωπικό του Προξενείου μας, που μάς εξυπηρετούν πάντα.

– Στην Κυπριακή Πρεσβεία με επικεφαλής τον κ. Σώτο Λιασίδη, το Κυπριακό Προξενείο και το προσωπικό τους που μάς βοηθούν οικονομικά στους εράνους μας.

– Στην Τράπεζα Πειραιώς που για άλλη μία χρονιά είναι στο πλευρό μας.

– Στην Εταιρεία ΦΛΟΡΑ- PYRAMIDS PAPER MILLS και ιδιαιτέρως  τον Πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Ζερίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Χρήστο Καβαλή.

– Στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για την επί σειρά ετών συμπαράσταση που δείχνουν στο σωματείο.

– Στον Αιγύπτιο υποστηρικτή του σωματείου μας  κ. Σισίνι για την πολύ γενναιόδωρη προσφορά που κάνει για τρίτη συνεχή χρονιά, και γι’ αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρυχθεί Μέγας Δωρητής.

– Στον κ. Κυριάκο και την κα Στέλλα Κυριάζη, για την επί σειρά ετών οικονομική τους στήριξη στο σωματείο.

– Στον κ. Στέφανο Αργυρίου που προσφέρει Χριστούγεννα και Πάσχα  προϊόντα του εργοστασίου του.

– Στον κ. Δημήτριο Σκουφαρίδη που προσφέρει τις δύο μεγάλες γιορτές Χριστούγεννα και Πάσχα 100 κιλά ρύζι, 100 κιλά ζάχαρη, 100 λίτρα λάδι και 200 κιλά μακαρόνια.

– Στον κ. Μοχάμεντ Αμπνάλα.

– Στην κα Ρένα Κοκοβίνη.

– Στην κα Αλίκη Αθανασούλη.

– Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, που με τόση αγάπη και υπομονή μαθαίνουν τα παιδιά μας.

– Στην Πρόεδρο κα Στέλλα Κυριάζη και τα μέλη του αδελφού σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία», για την καλή επικοινωνία και συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας.

– Στον Πρόεδρο κ. Λάμπρο Μπενοβία και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Χιακής Αδελφότητας για τα λουλούδια που μάς στέλνουν κάθε χρόνο στη Γενική μας Συνέλευση.

– Στον Λογιστή μας κ. Nagy Saber και τον ορκωτό μας Λογιστή κ. Μaurise Aziz Salib.

 

 Το τόσο σημαντικό μας έργο γίνεται αθόρυβα. Και ό,τι γίνεται γνωστό, είναι μέσω του ενημερωτικού μας δελτίου που αρχισυντάκτης του είναι ο κ. Νίκος Κάτσικας. Εδώ όμως και αρκετούς μήνες, δημοσιεύονται νέα μας και στο διαδίκτυο μέσω του «Πυραμίς» του ιστότοπου του κ. Κάτσικα κι έτσι γίνεται γνωστό το έργο μας στους απανταχού Έλληνες που τον διαβάζουν. Το σωματείο τόν ευχαριστεί γι’ αυτό, αλλά επιτρέψτε μου να τόν ευχαριστήσω κι εγώ προσωπικά σαν Γραμματέας του Σωματείου για την άρτια συνεργασία που έχουμε.

 

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Αιγυπτιακές αρχές που μάς προσφέρουν όποτε χρειαστεί προστασία.

 

Και τέλος, στην Διευθύντρια και το προσωπικό του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων  που μάς εκτιμούν και μάς θεωρούν από τα πλέον τυπικά και καλοοργανωμένα σωματεία.      

 

 

Και η Σκουφαρίδου κατέληξε με τα παρακάτω λόγια:

 

«Ο Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των εθνών, είπε: «Ως καιρόν έχωμεν, εργαζόμεθα το αγαθόν προς πάντας». Όποτε έχομε την ευκαιρία, να προσπαθούμε να κάνουμε καλό σε όλους».

 Αλλά και ένας φιλόσοφος είπε:

«Η καλοσύνη, όταν μιλάς, δημιουργεί εμπιστοσύνη.

Η καλοσύνη, όταν σκέπτεσαι, δημιουργεί βάθος.

Η καλοσύνη, όταν δίνεις, δημιουργεί αγάπη».

 

 

 

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

 

 

filoptoxos 2014 04

 

 

Τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, που εκπροσώπησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο (που απουσίαζε εκτός Αιγύπτου), τονίζοντας μεταξύ άλλων το σπουδαίο έργο που επιτελούν ο Κυρίες της Φιλοπτώχου.

 

Αντίστοιχα, για την προσφορά τους μίλησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ενώ τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, μετέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς, τονίζοντας την στήριξη της ΕΚΚ στο έργο της Φιλοπτώχου. Ενώ, παράλληλα, συνεχάρη τόσο την κα Γαζή για την τιμητική διάκριση που έλαβε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου, στο ιστορικό μοναστήρι του παλαιού Καΐρου αλλά και την κα Σκουφαρίδου, για την ανάληψη των καθηκόντων της ως νέα Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΕΚΚ.

 

Όλοι τους ευχήθηκαν και περαστικά στη μεγάλη απούσα της Συνέλευσης, την Πρόεδρο κα Θεοδώρα Φιλοθέου.

 

 

filoptoxos 2014 02

 

 

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, εκτός από τους προαναφερθέντες: ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Πολίτης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, η Ταμίας της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Άννα Αυγερινού και άλλοι επίσημοι.

 

 

filoptoxos 2014 05

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης