Ενισχύει την παρουσία της στην Ιορδανία, η J&P Αβαξ, με την «Airport International Group», στο νέο αεροδρόμιο του Αμμάν


Η δυναμική παρουσία του Δάκη Ιωάννου στην Ιορδανία, με την «Airport International Group» ανοίγει νέους επιχειρηματικούς «δρόμους» για τον Mr. J&P Αβαξ.

 

Τα ντόπια media αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος και οι «σύμμαχοι» του στην μεγάλη εταιρία που αποκατέστησε, επεκτείνει και διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο «Queen Alia International Airport» στο Αμάν αναθέτουν στην Hotel Global Group Company την κατασκευή και το μάνατζμεντ ενός μεγάλου και υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 900 τ.μ. για την εξυπηρέτηση, κυρίως, των επιβατών.

 

Η μονάδα φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε «κέντρο» για τους διερχόμενους επιχειρηματίες, αφού, θα διαθέτει μεταξύ άλλων πλήρες εξοπλισμένο τομέα business, αίθουσες συσκέψεων και εκπαίδευσης, δυνατότητα τηλεδιάσκεψης κ.α. Παράλληλα, η «Airport International Group», όπου ο Δάκης Ιωάννου θεωρείται ο 3ος ισχυρότερος μέτοχος της με 19% (από 9,5% κατέχουν οι J&P overseas και την J&P Αβαξ), αναζητά αυτή την εποχή ενοικιαστές των εμπορικών χώρων του QAIA και δέχεται προτάσεις από επιχειρηματίες και εταιρίες.

 

Το εντυπωσιακό project λειτουργεί ως «διαβατήριο» για ανάλογες δουλειές στην Μέση Ανατολή για τον mr.J&P Αβαξ και τους συνεταίρους του, δηλαδή, τις Invest AD (UAE), Noor Financial Investment Company (Kuwait), EDGO Group (Jordan); και Aeroports de Paris Management (France).

 

12 ΕΚΑΤ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

 

Το νέο αεροδρόμιο εγκαινιάσθηκε (μετά την ανακατασκευή του) περίπου πριν από έναν χρόνο, κατάφερε να παρουσιάσει στην πρώτη του σεζόν μεγάλη αύξηση στην επιβατική κίνηση του, σε ποσοστό 17,3% («μετέφερε» 1.083.000 επιβάτες έναντι 923.000 την προηγούμενη χρονιά) και οι προβλέψεις αποκτούν διαρκείς ανοδικές τάσεις.

 

Η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού επιβατών, προσφέρει στο αεροδόμιο την ικανότητα της εξυπηρέτησης 9 εκατ. επιβατών ετησίως (τα μελλοντικά σχέδια «μιλούν» για νέα αύξηση στα 12 εκατ.), μεγάλους χώρους για τα αφορολόγητα, τις αποθήκες, αναβαθμισμένες VIP υπηρεσίες και την δυνατότητα της «φιλοξενίας» περισσότερων επιχειρήσεων.

 

Αν όλα κυλήσουν με βάση αυτό το πλάνο, το «Queen Alia International Airport» αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν σημαντικότατο «κόμβο» για την Μέση Ανατολή και την «σύνθεση» της με τον υπόλοιπο πλανήτη.

 

«ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ»

 

Το κατασκευαστικό έργο του ελληνικού ομίλου δεν εξαντλείται στα αεροδρόμια, ούτε μόνο στην περιοχή αυτή, όμως, η ανάπτυξη που παρατηρείται στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια στην Μέση Ανατολή είναι μια «φλέβα χρυσού» για τις εταιρίες που ασχολούνται με αυτά τα projects.

 

Οι «χρυσές» μπίζνες του Δάκη Ιωάννου στην Ιορδανία με την κυπριακή J&P overseas και την J&P Αβαξ λειτουργούν σαν ένα είδος «αντίβαρου» για τις ζημιές από την καθίζηση της εγχώριας κατασκευαστικής δραστηριότητας, λόγω της μεγάλης ελληνικής οικονομικής κρίσης.

 

Πηγή: www.dealnews.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης