Παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, η κοπή της πίτας στο Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας


 

 

 

 

Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, πραγματοποιήθηκε φέτος σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας.

 

 

 

Εκτός από την ευλογία που έδωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, που συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Θεόδωρος  και ο ιερός κλήρος, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Αδελότητας κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Βαδής, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Επίτροπος της Παναγίας Ηλιουπόλεως κα Τούλα Τσουβαλά και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

Μιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αλλά και ο Έλληνας Πρέσβης συνεχάρησαν για το έργο του το Πνευματικό Κέντρο και ευχήθηκαν καλή χρονιά. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, αφού καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τον Πρέσβη (που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την εκκλησία και το κέντρο), ευχήθηκε καλή χρονιά και έστειλε ένα μήνυμα αγάπης, αδελφοσύνης, χριστιανικής ευλάβειας και προσφοράς. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας. Η Γενική Γραμματέας του ΟΠΠΚ κα Μαρία Χέλμη αναφέρθηκε στο έργο του ΟΠΠΚ για το έτος που πέρασε. Επίσης, ανέφερε πως φέτος και με τη βοήθεια της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μπόρεσε να γίνει η εγκατάσταση τριφασικού μετρητή ώστε στη συνέχεια να γίνει η τοποθέτηση κλιματιστικών στην εκκλησία και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πατριάρχη, τον Μητροπολίτη Μέμφιδος, τον Μητροπολίτη Πηλουσίου, του Επίσκοπο Βαβυλώνος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, τον Πρέσβη της Ελλάδος , τη Γενική Πρόξενο κα Λαμπρινή Κομίνη, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή, τη μεγάλη ευεργέτιδα κα Στέλλα Κυριάζη που πάντα καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις του ΟΠΠΚ, τους προσκόπους για την προσφορά ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου, την κα Σούλα Σκουφαρίδου για την προσφορά ενός τραπεζιού πινγκ πονγκ, το Νέο Φως, τον κ. Χρήστο Αντώνιου για το στολισμό της φάτνης καθώς και όλη την παροικία που συμβάλει.

 

 

 

 

Τέλος, ο Μακαριώτατος ενθουσιασμένος υποσχέθηκε να προσφέρει 5.000 λίρες για το ΟΠΠΚ.

 

 

 

 

Κατά την κλήρωση, το λαχνό κέρδισε ο κ. Αντώνης Ζερβός. Τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν καθοδηγούμενα από την κα Αγγελική Σκούμπη. Τέλος, ο αη Βασίλης μοίρασε τα δώρα, μέσα σε μία εκκλησία και αίθουσα κατάλληλα στολισμένη και με πλούσια τα εδέσματα. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης