Η Κύπρος στηρίζει την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου – Ευχαριστίες προς τον Επίτροπο Φ. Φωτίου από τον Πρόεδρο Αποφοίτων Αλ. Καζαμία (BINTEO)


 

 

 

 

Ένα μεγάλο νέο για την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, αποκάλυψε ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρο Καζαμία, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Λευκωσία, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, για να τον προσκαλέσει στην Α΄ Αμπετειάδα, που αναμένεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα…

 

 

 

Το πολύ σημαντικό αυτό νέο ήταν η στήριξη με κάθε τρόπο της πραγματοποίησης της ετήσιας μεγάλης πενταήμερης εκδρομής της φετινής Γ΄ Λυκείου της Μεγάλης του Γένους Αιγυπτιώτικης Σχολής.

 

 

 

Ένα γεγονός που δείχνει έμπρακτα το πόσο αγκαλιάζει την ομογένεια η κυβέρνηση της Λευκωσίας και ιδιαίτερα οι υπηρεσίες για τους Αποδήμους, των οποίων προϊσταται ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

 

 

 

Και όταν λέμε αγκαλιάζει, δεν εννοούμε μόνον το οικονομικό κομμάτι, που αποτελεί φυσικά την κινητήριο δύναμη για την πραγμάτωση τέτοιων εκδηλώσεων. Μιλούμε επίσης, και ακόμη περισσότερο για την εγκάρδια φιλοξενία που προετοιμάζουν όλοι οι κυπριακοί φορείς για να υποδεχτούν θερμά τους Αιγυπτιώτες μαθητές.

 

 

 

Διότι, όπως αποκαλύπτεται και από το πρώτο σχέδιο προγράμματος της μαθητικής εκδρομής (που σε όλους παραμένει πάντοτε αξέχαστη), οι Αιγυπτιώτες μαθητές της Γ΄Λυκείου της Αμπετείου Σχολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εξέχουσες προσωπικότητες από την Κύπρο, μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

 

 

 

Θα γίνουν δεκτοί από τον ίδιο τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, ο οποίος σε σχετική δήλωση που έκανε στον Νίκο Κάτσικα και στην κάμερα του «ΠΥΡΑΜΙΣ», δεν  έκρυψε τη μεγάλη συγκίνησή του που θα βρεθεί κοντά σε αυτά τα παιδιά, τα οποία σίγουρα θα αποτελέσουν τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Μεγαλονήσου τα επόμενα χρόνια…

 

 

 

 

 

 

 

 

Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του κ. Φώτη Φωτίου, αλλά γίνεται και με τη δυναμική στήριξη του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, τον οποίο επίσης θα συναντήσουν οι Αιγυπτιώτες μαθητές για να θαυμάσουν από κοντά μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μεγαλονήσου με χιλιάδες χρόνια ιστορίας.

 

 

 

Επίσης, θα βρεθούν στο χώρο της Κυπριακής Βουλής, θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους της, θα συναντήσουν από κοντά μία από τις μεγάλες μορφές της Κύπρου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομο Β΄, θα συνομιλήσουν με τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής π. Άθω Παπαευρυπιάδη και θα δουν τα έργα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη Μεγαλόνησο, θα επισκεφτούν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός, θα επισκεφθούν τιμητικά το ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, όπου θα τους υποδεχτούν οι επιφορτισμένοι με το πρωτόκολλο αξιωματούχοι, θα επισκεφτούν ιστορικούς χώρους και φυσικά θα έχουν χρόνο και να διασκεδάσουν στη νησιωτική αυτή χώρα, «το χρυσοπράσινο φύλλο, ριγμένο στο πέλαγο»…

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο οποίος βάσει πρωτοκόλλου θα υποδεχτεί σα νέα μέλη του Συλλόγου τους μαθητές αυτούς όταν αποφοιτήσουν, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, όχι μόνο γιατί το αγκάλιασμα αυτό γίνεται για τους Αιγυπτιώτες μαθητές αλλά και γιατί προέρχεται από την Κύπρο, ευχαριστώντας θερμά τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου για τη στήριξή του αυτή στη μαθητιώσα αιγυπτιώτικη νεολαία.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση, ο οποίος μέσα από τα υψηλά του καθήκοντα, κατάφερε να συμβάλλει τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτής της εκδρομής των Αιγυπτιωτών μαθητών της Αμπετείου Σχολής, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια, όπου εκείνος μπορούσε για να επιτύχει αυτή η εκδήλωση, που σίγουρα θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της μαθητικής ζωής των παιδιών αυτών της Αμπετείου.

 

 

 

Ένα γεγονός που αναγνώρισε και ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φωτίου, αποδίδοντας τα εύσημα στον Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, όχι μόνο για το πολυδιάστατο έργο που αφορά την πολιτική εκπροσώπηση της Μεγαλονήσου στη Χώρα του Νείλου, αλλά ακόμη περισσότερο για την προσωπική του ευαισθησία και το δικό του αγκάλιασμα σε αυτά τα παιδιά, που θα δουν στα μέσα του Απριλίου να γίνεται το όνειρό τους πραγματικότητα…

 

 

 

Όμως, σχετικά με τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στα παροικιακά σωματεία και ιδιαίτερα στον Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, ο Κύπριος Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου προχώρησε ακόμη περισσότερο, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του απηύθυνε κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, για να συμμετάσχει στην Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα, με τη συμμετοχή πολλών Αμπετειανών, το ερχόμενο φθινόπωρο στο Κάιρο, εκεί που εδρεύει η σχολή εδώ και πάνω από ενάμισυ αιώνα, προσφέροντας σημαντικά στελέχη που διακρίνονται για το έργο τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

 

 

 

Ο κ. Φώτης Φωτίου χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την όλη εκδήλωση της Αμπετειάδας, φέρνοντας πιο κοντά την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα, και ακούγοντας με ικανοποίηση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Καζαμία ότι πολλά από τα μέλη του Συλλόγου (και ο ίδιος ο τωρινός Πρόεδρος) έχουν κατάγονται από την Κύπρο και/ή έχουν κυπριακή υπηκοότητα.

 

 

 

Τέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων από την ίδρυση του Αιγυπτιώτικου σωματείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής προσέφερε ένα αναμνηστικό πιάτο στον Κύπριο Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης