Η Κύπρος συγχαίρει θερμά για την εκλογή του, τον νέο ηγέτη της Χώρας του Νείλου, τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι


Τα θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή του, εκ μέρους της Κυπριακής κυβέρνησης, προς το νεοεκλεγέντα Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο.

 

Το ανακοινωθέν τονίζει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sissi και εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί πλήρως μαζί του, στη βάση μίας εποικοδομητικής εταιρικής σχέσης που εκτείνεται σε όλους τους τομείς των διμερών μας σχέσεων αλλά και στο περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

 

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η Κύπρος σημειώνει θετικά την σε γενικές γραμμές ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκλογών και το επίπεδο της συμμετοχής».

 

Και προσθέτει ότι «η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του συνταγματικού οδικού χάρτη για τη δημοκρατική μετάβαση της Αιγύπτου».

 

Όπως αναφέρεται και στο συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον νέο Αιγύπτιο Πρόεδρο, «η Κύπρος θεωρεί την Αίγυπτο, ως σημαντική γειτονική χώρα και στρατηγικό εταίρο και είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές προκλήσεις της, μεταξύ των οποίων την οικονομική κατάσταση, την ασφάλεια, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στο προσεχές διάστημα».

 

«Η Κύπρος επαναλαμβάνει την αμέριστη υποστήριξη της στον αγώνα του Αιγυπτιακού λαού για μια δημοκρατική, σταθερή και ευημερούσα Αίγυπτο», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, που μάς απέστειλε σχετικά το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης