Με νέα της έκθεση, η Morgan Stanley εκθειάζει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο


 

 

 

Με μία νέα έκθεση της Morgan Stanley, που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες και παρουσιάστηκε στον αιγυπτιακό τύπο, η εν λόγω αμερικανική επενδυτική τράπεζα συμπεριλαμβάνει πλέον την Αίγυπτο στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των αναδυομένων αγορών, αποτελώντας υπόδειγμα ως προς την υλοποίηση μαζικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, από το έτος 2016.

 

 

Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του δελτίο, το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, «κατά την επενδυτική τράπεζα, η Αίγυπτος έχει δημιουργήσει ένα επενδυτικό περιβάλλον φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ η κυβέρνηση πέτυχε να μειώσει δραστικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και καταβάλλει σύντονες προσπάθειες για να πετύχει το μέγιστο βαθμό συμπερίληψης όλων των ομάδων του πληθυσμού στην επίσημη οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας».

 

 

Κατά την Morgan Stanley, «η απελευθέρωση της ισοτιμίας του νομίσματος το Νοέμβριο του 2016 επέφερε θετικές επιπτώσεις τόσο στις εξαγωγές όσο και στον τουρισμό της χώρας. Η επενδυτική τράπεζα επεσήμανε επίσης ότι η Αίγυπτος έχει τα τελευταία χρόνια προσελκύσει αξιόλογες επενδύσεις στον κλάδο μεταποίησης τροφίμων, καθώς και ότι αρκετοί αμερικανικοί όμιλοι υψηλής τεχνολογίας έχουν τοποθετηθεί στην αιγυπτιακή αγορά, με προοπτικές να πραγματοποιήσουν περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στο άμεσο μέλλον».

 

 

Η έκθεση αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που δίνονται για επενδύσεις λόγω της πληθώρας των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η κατασκευή νέων πόλεων.

 

 

Τέλος, η Morgan Stanley, μέσω της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Επενδύσεων και Διεθνούς συνεργασίας της Αιγύπτου, αναφέρθηκε «στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στον ενεργειακό τομέα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

 

 

 

 

 

One response to “Με νέα της έκθεση, η Morgan Stanley εκθειάζει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο”

  1. ΚΙΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΩΣ ΧΩΡΑ
    ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ !!! ΠΡΩΤΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΥ
    ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2) Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 3) Η ΖΕΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ !!! 4) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!!! ΑΥΤΑ Κ.Α.
    🌹🌹🌹🌹🌹❤️❤️❤️❤️❤️❤️😍😍😍👍👍👍👍

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης