Η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου Ν. Μάκραμ μιλά στο ΑΠΕ για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου: «Είμαστε ένας λαός» (VIDEO)


 

 

 

 

 

«Είμαστε ένας λαός. Μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, την ίδια κληρονομιά, την ίδια ιστορία», τονίζει με ένα εγκάρδιο μήνυμα προς τους Έλληνες και Κυπρίους, η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή στις ρίζες», που ξεκίνησε στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του Έλληνα Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

«Είμαι ευτυχισμένη που τελικά το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Το δικό μου όνειρο, το όνειρο του Τέρενς Κουΐκ και του Φώτη Φωτίου», τονίζει η Αιγυπτία Υπουργός.

 

 

 

«Πρώτα από όλα, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ στην έναρξη του «ΝΟΣΤΟΣ», στην Αλεξάνδρεια, «inch Alla» (όπως λέμε «πρώτα ο Θεός» στα αραβικά), με την παρουσία των τριών Προέδρων, του Προέδρου της Αιγύπτου, του Προέδρου της Ελλάδας και του Προέδρου της Κύπρου», προσθέτει η κα Μάκραμ.

 

 

 

Στη δήλωσή της μάλιστα αναφέρεται στο πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα:

 

 

 

«Η ιδέα ήταν σα μία σύμπτωση, διότι ο Τέρενς Κουΐκ ήρθε και με είδε στην Αίγυπτο και μιλούσαμε για τις δύο κοινότητες, την αιγυπτιακή κοινότητα στην Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο.

 

 

Και μού είπε: «Ας συνεργαστούμε. Ας κάνουμε κάτι μαζί».

 

 

Είπα τότε: «Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί;»

 

 

Και τότε μού είπε: «Θα αφήσω αυτήν την ιδέα για σένα».

 

 

Και μετά, επέστρεψε στην Ελλάδα.

 

 

Και συνέχισα να σκέφτομαι: «Τι μπορώ να κάνω;»

 

 

Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια. «Έζησα» την Ελλάδα εδώ στην Αλεξάνδρεια. Τον σημαντικό ρόλο της εδώ ελληνικής κοινότητας.

 

 

Είπα λοιπόν τότε: «Τέρενς, έχω μία καταπληκτική ιδέα. Ας αναδείξουμε το ρόλο της Ελληνικής Κοινότητας εδώ στην Αλεξάνδρεια».

 

 

Και είπε: «Αυτό είναι φανταστικό!» Και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτήν την ιδέα.

 

 

Και τώρα, είμαστε εδώ στο «ΝΟΣΤΟ».

 

 

 

Μάλιστα, η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου δεν κρύβει την ικανοποίησή της που ακόμη και το λόγκο, το έμβλημα του «ΝΟΣΤΟΥ», το αποφάσισαν από κοινού, εκείνη με τους ομολόγους της Τέρενς Κουΐκ και Φώτη Φωτίου.

 

 

 

Παράλληλα, η Αιγυπτία Υπουργός εξέφρασε τη χαρά της που υποδέχεται τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο στο αεροδρόμιο, και τον Τέρενς Κουΐκ, «που είναι πρώτα φίλος και μετά ομόλογος… Και αυτή η φιλία που ξεκίνησε, προσέθεσε η ίδια, είναι η απόδειξη ότι οι τρεις κοινότητες μπορούν να εργαστούν μαζί».

 

 

 

Και η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου κατέληξε:

 

 

 

«Είμαστε ένας λαός. Και μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, την ίδια κληρονομιά, την ίδια ιστορία.

 

 

 

Είμαι τόσο περήφανη που είμαι ένα μέλος του «ΝΟΣΤΟΥ».

 

 

 

Είμαι πολύ ευτυχισμένη που εγώ, ο Τέρενς και ο Φώτης θα εορτάσουμε μαζί με τους εξοχώτατους τρεις Προέδρους μας την αναγέννηση του «ΝΟΣΤΟΥ» στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

Τα συγχαρητήριά μου σε εσάς, στο λαό της Ελλάδας και στο λαό της Αιγύπτου».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης