Η Καϊρινή Αιγυπτιώτισσα Σόφη Κώττη εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου για τη Χίο, με τον συνδυασμό της Χρ. Καλογήρου


Με 407 τουλάχιστον ψήφους, μία πολύ σημαντική νίκη κατέκτησε μία Αιγυπτιώτισσα από το Κάιρο, η κα Σόφη Κώττη, φτάνοντας στην 16η θέση Περιφερειακής Συμβούλου (όπου ειδικότερα εξελέγη για την περιοχή της Χίου), συμμετέχοντας στον συνδυασμό της «Εμείς για το Αιγαίο» της νέας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, που σημείωσε μεγάλη νίκη στο β΄γύρο των περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής.

 

Έτσι, η κα Κώττη θα μπορέσει να συνεχόσει το μεγάλο έργο της και την προσφορά της κυρίως σε πολιτιστικά ζητήματα, από τη νέα θέση στην εν λόγω περιφεέρεια.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΗ ΚΩΤΤΗ

 

Η κα Σόφη Κώττη, κόρη του αείμνηστου Λυκειάρχη της Αμπετείου και Περιφερειακού Έφορου Προσκόπων Καΐρου, γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου κι έζησε μέχρι το 1987, οπότε μετοίκησε στην Ελλάδα. Από το 2007, ζει και εργάζεται στη Χίο.

 

Αποφοίτησε από το Ελληνικό τμήμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, σπούδασε Μαθηματικά στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐρου (B. Sc.)  και μουσική στο London Trinity College of Music (Δίπλωμα καθηγήτριας πιάνου). Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικοθεραπείας. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις σε Παναιγυπτιακούς Πολιτιστικούς Διαγωνισμούς στον τομέα της Μουσικής και της Παντομίμας, καθώς και με μετάλλια και έπαθλα για τις αθλητικές της επιδόσεις στην καλαθόσφαιρα και την ξιφασκία.

 

Σήμερα δουλεύει ως μουσικός και συγγραφέας, ενώ έχει πολύχρονη πείρα στη δημιουργική ενασχόληση και εμψύχωση παιδιών, εφήβων  και ενηλίκων μέσα από διάφορες δραστηριότητες για οργανώσεις με παιδαγωγικό χαρακτήρα.

 

Είναι μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από παιδί. Επίσης είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας και του Συλλόγου Μουσικοκινήτικής Αγωγής CarlOrff.

 

Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίλητος. Το 2008 βραβεύτηκε για το βιβλίο της «Το περιβόλι μεσάνυχτα και κάτι»  από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος.

 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης