Νικόλας Βαδής: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτά που όλοι μαζί κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια στην Αμπέτειο»


 

 

 

 

 

Έναν πλήρη απολογισμό για την περσινή χρονιά αλλά και τα οράματα για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, παρουσίασε στην ομιλία του, κατά τον σχολικό αγιασμό, ο Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ, Νικόλας Βαδής, συγκινώντας ιδιαίτερα με την αναφορά του στην αξέχαστη Μεγάλη Ευεργέτιδα του σχολείου και Μάνας της παροικίας, Στέλλα Κυριάζη.

 

 

 

 

Αναλυτικά, ο κ. Νικόλας Βαδής είπε:

 

 

 

 

 

 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικέ Επίτροπε Καΐρου κε Νικόδημε,

Εξοχότατε Πρέσβη της Κύπρου κε Χάρη Μορίτση,

Αξιότιμε Γενικέ Πρόξενε της Ελλάδας στο Κάιρο κε Γεώργιε Δασκαλόπουλε,

Αξιότιμη Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μαριέτα Κουμαριανού,

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

 

 

 

 

Η ημέρα του αγιασμού των μαθημάτων είναι για όλους μας γεμάτη από χαρά και συγκίνηση, γιατί ακριβώς ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά 2017-2018 με τις μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον των μικρών και μεγάλων μαθητών μας και παιδιών σας. Μια τέτοια μέρα, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς και Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής εδώ και 43 συναπτά έτη κ.κ. Δαμιανός, πάρα πολύ θα ήθελε να είναι κοντά μας και να καλωσορίσει τους νέους και παλιούς μαθητές μας και εκπαιδευτικούς, αλλά λόγοι υγείας τόν αναγκάζουν να μείνει στην Αθήνα.

 

 

 

Πάντως, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτά που όλοι μαζί κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, όπως και για το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε στην εκπαιδευτική μας οικογένεια, πράγμα που επέτρεψε στα παιδιά μας να αφοσιωθούν με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο στα μαθήματά τους και να επιτύχουν έτσι μεγάλες επιδόσεις και προσωπικές κατακτήσεις.

 

 

 

Εν συντομία, να επισημάνω ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές μας πήραν μέρος στις εξετάσεις αγγλικής γλωσσομάθειας του Βρετανικού Συμβουλίου και σχεδόν όλοι πήραν το πολύτιμο πιστοποιητικό τους. Έτσι, το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας της Αγγλικής που εφαρμόζουμε δικαιώθηκε πλήρως και πανηγυρικά. Ευχαριστούμε για αυτό τις καθηγήτριές τους κες Τουλιά και Τρεχαντζάκη.

 

 

 

Όμως, οι μαθητές μας κατάφεραν και άλλα πολλά, όπως το να μάθουν γαλλικά μέσα από ένα ειδικό μετασχολικό πρόγραμμα (και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον π. Ιωάννη για αυτό). Φέτος μάλιστα είμαστε τυχεροί στο θέμα των γαλλικών, διότι η νέα καθηγήτρια των οικονομικών διδάσκει και τα γαλλικά, οπότε θα παρακαλέσουμε και τη Συντονίστρια  Εκπαίδευσης να τής δοθεί άδεια και για αυτό το μάθημα.

 

 

 

Οι μαθητές μας επίσης ανέβασαν θεατρικές παραστάσεις, συνέχισαν τη ρομποτική, και φυσικά ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των σωματείων της παροικίας, όπως του ΠΑΟΚ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις σωματείων. Και ακριβώς αυτή η πολύπλευρη δραστηριότητα των μαθητών είναι σύμφωνη με τις καλύτερες παραδόσεις της παράδοσής μας εδώ και πάνω από 160 χρόνια, με τους απόφοιτούς μας να εξελίσσονται σε επιτυχημένους επαγγελματίες με πολυγλωσσία και ποικίλες δεξιότητες.

 

 

 

Είναι λοιπόν  καθοριστικό για την επιτυχία του έργου μας να υπάρχει τέτοιο κλίμα δημιουργικότητας και καθημερινής χαράς, κάτι που δίνει στους μαθητές μας το κουράγιο να συνεχίζουν την προσπάθειά τους μέσα σε αυτή την περίπλοκη και απαιτητική σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, όπου οι μαθητές μας πρέπει πλέον να συναγωνιστούν με άλλους συνομηλίκους τους, σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

 

 

Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και όλοι μας πρέπει να προσαρμοζόμαστε – και προπάντων τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και είναι περισσότερο απαραίτητοι παρά ποτέ οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που με τις υψηλές και σύγχρονες γνώσεις τους και την ευαίσθητη παιδαγωγική τους προσέγγιση, οδηγούν τα παιδιά μας στην κατάκτηση των μεγάλων στόχων τους τον καθένα.

 

 

 

Να ευχαριστήσω με την ευκαιρία αυτή – ιδιαίτερα – την κα Βασιλική Πετροπούλου που συμπλήρωσε την πενταετία της στο σχολείο μας, διευθύνοντας με τον πιο δημιουργικό και γόνιμο τρόπο το σχολείο την τελευταία τριετία, και ανοίγοντας για εμάς νέους δρόμους ώστε να μετατρέψουμε την Αμπέτειο Σχολή σε ένα σύγχρονο, καινοτόμο και δημιουργικό σχολείο. Και επίσης, να καλωσορίσω το νέο Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Χρήστο Παπαθανασίου και να τού ευχηθώ καλό κουράγιο και προκοπή στο έργο του. Και είμαστε σίγουροι ότι και με τους νέους και παλαιότερους εκπαιδευτικούς μας, και τη συνεχή και έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, θα καταφέρουμε και φέτος να είμαστε άξιοι συνεχιστές της μεγάλης παράδοσής μας.

 

 

 

Δυστυχώς, φέτος, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία απόσπασης Ελλήνων εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, και είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε με ελλιπές πρόγραμμα το πρώτο διάστημα της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς μάς λείπουν επτά καθηγητές (3 φιλόλογοι, 1 μαθηματικός, 1 φυσικός, 1 βιολόγος και 1 γυμναστής). Ελπίζουμε μόνο το πρόβλημα να ξεπεραστεί γρήγορα και να μην επηρεάσει την πρόοδο των παιδιών μας, καθώς ο Σεβασμιώτατος και Διευθυντής μας ο Αρχιεπίσκοπος  κ.κ. Δαμιανός έχει ήδη έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και τού δόθηκε η υπόσχεση ότι θα σταλούν εκπαιδευτικοί το γρηγορότερο.  

 

 

 

Να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος αδιάλειπτα παρακολουθεί ως πνευματικός πατέρας και στηρίζει τα δρώμενα του σχολείου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, για την πρόθυμη και συχνή υποστήριξη των εκδηλώσεών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιπλέον στον πολύ αγαπητό μας Πρέσβη της Ελλάδας κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση για την πολύπλευρη και πολύ αποτελεσματική υποστήριξη στο έργο μας και ας καλοδεχτούμε το νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γεώργιο Δασκαλόπουλο, με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε μια εμπνευσμένη και δημιουργική συνεργασία. Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μαριέττα Κουμαριανού για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας, και τις άοκνες προσπάθειές της να λύσει όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης και δυσκολιών.

 

 

 

Και τώρα, νομίζω, πως ήρθε η ώρα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη – Συναδινού, της μάνας της παροικίας και του σχολείου μας, που τόσα χρόνια στάθηκε πάντα δίπλα στους μαθητές μας, και τούς αγάπησε σα να είναι δικά της παιδιά με λόγια και με έργα, και που η αφοσίωσή της στην πρόοδό τους είχε γίνει σκοπός της ζωής της. Να είναι γαλήνιο το ταξίδι σου, Στέλλα, και θα δεις ότι οι μαθητές θα σέ δικαιώσουν για όσα έκανες για αυτούς.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης