Το προσκύνημα των Ελλήνων στην Μεταμόρφωση του Πορτ Σαΐντ, με τον Μητροπολίτη Πηλουσίου Νήφωνα (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

Μνήμες από το παρελθόν έφεραν στο νου τους, όσοι από τους Έλληνες επισκέφθηκαν σήμερα τον ιστορικό και επιβλητικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου.

 

 

Εκεί, όπου τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο, πραγματοποιώντας την πανηγυρική και αρχιερατική θεία λειτουργία στο μεγάλο γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, στο οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός.

 

 

Ένας ναός που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία των Αιγυπτιωτών από το Πορτ Σαΐντ.

 

 

Να σημειωθεί ότι τις ελληνικές αρχές εκπροσώπησε ο Πλωτάρχης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος κ. Άγγελος Κιούσης, ο οποίος είναι και ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Πορτ Σαΐντ.

 

 

Επίσης, στους λίγους εναπομείναντες Έλληνες του Πορτ Σαΐντ, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κα Χρυσούλα Θεοχάρους, προσετέθησαν σήμερα πολλοί άλλοι Αιγυπτιώτες που έφθασαν από την Ηλιούπολη του Καΐρου, με μία εκδρομή – προσκύνημα, που οργάνωσε ο πάντοτε δραστήριος και φιλακόλουθος των ιερών ακολουθιών της εκκλησίας μας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, με την ιδιότητά του ως Εκκλησιαστικού Συμβούλου του Καθεδρικού ναού της Ηλιουπόλεως, μία εκδρομή που είχε την ευλογία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου.

 

 

Έτσι, οι Έλληνες του Καΐρου, της Ηλιούπολης, του Πορτ Σαΐντ, είχαν την ευκαιρία, όχι μόνον να ανάψουν ένα κερί στην αγαπημένη των Αιγυπτιωτών εκκλησία αλλά και να θυμηθούν τα παλιά, τότε που ο ναός έσφυζε από ζωή.

 

 

Οι πολλοί Έλληνες έφυγαν… Όμως, η αγάπη όλων των Πορτ Σαΐντιανών και όλων των Αιγυπτιωτών παρέμεινε ζωντανή στο ναό αυτό που διαλαλεί Ελλάδα και Ορθοδοξία στο κέντρο της περίφημης πόλης του Πορτ Σαΐντ.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρία Φούμελη για το φωτογραφικό υλικό.

 

 

Ακολούθησε εορταστικό γεύμα σε εστιατόριο της πόλης.

 

 

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

 

 

 

 

One response to “Το προσκύνημα των Ελλήνων στην Μεταμόρφωση του Πορτ Σαΐντ, με τον Μητροπολίτη Πηλουσίου Νήφωνα (ΦΩΤΟ)”

  1. ΦΙΦΙΚΑ ΜΠΡΟΥΣΙΑΝΟΥ says:

    Συγκινητικές στιγμές στον Ιερό Ναό μας , στον αγαπημένο μας τόπο που μεγαλώσαμε και λειτουργηθήκαμε .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης