Η πεντοζάλη που χάρισαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, οι σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» (VIDEO)


 

 

 

 

 

Ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική στιγμή της δεξίωσης που παρέθεσε ο Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος ΠΝ Αδαμάντιος Χριστοδούλου του πολεμικού πλοίου «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», προς τιμήν του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου…

 

 

 

 

Η στιγμή, όπου στο κατάστρωμα του ελληνικού πολεμικού πλοίου, ενός από τα μεγαλύτερα που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, οι σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων χάρισαν στον εκ Κρήτης καταγόμενο Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ένα λεβέντικο χορό πεντοζάλη, φέρνοντας τα ακούσματα του Ψηλορείτη να αντηχούν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δε δίστασε να σηκωθεί, να σταθεί απέναντί τους και να καραμώσει από τιμητική θέση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, να μεταφέρουν τα ελληνικά ήθη και έθιμα μπροστά από όλη την παροικία που τούς επισκέφθηκε και φυσικά και τους επισήμους.

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσά τους, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, οι Πρόξενοι της Ρωσίας, Κίνας, Αγγλίας, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στο Κάιρο Πλοίαρχος ΠΝ Βασίλειος Τσούκας και άλλοι ομόλογοί του από άλλες χώρες.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στη δεξίωση, το δυναμικό παρών έδωσαν και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας: ο Οικονομικός Επόπτης κ. Πάρης Πεφάνης Μακρής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Καρυδιάς και το Μέλος της Κοινοτικής Επιτροπής κ. Νικόλας Κόπελος οι οποίοι συνεχάρησαν τον Κυβερνήτη για την εκδήλωση αυτή, που τούς μετέφερε στην Ελλάδα…

 

 

 

 

Οι σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που φωτογραφήθηκαν με τους επισήμους  μπροστά από μία τεράστια ελληνική σημαία, ενώ ταξίδεψαν όλους τους προσκεκλημένους σε χορούς από κάθε τόπο της Ελλάδας, με τιμητική θέση βέβαια να καταλαμβάνουν τα ελληνικά νησιά.

 

 

 

 

Το Πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», που πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι με 140 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αλλά και συμφοιτητές τους από άλλες χώρες, αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, με προορισμό την Μάλτα.  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης