Με τον χαιρετισμό του ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού και παρουσία των Αρχών, η πίτα του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου (FOTO,VIDEO)


 

 

 

 

Οι Πρέσβεις της Ελλάδας, κ. Νίκος Γαριλίδης, και Κύπρου, κ. Όμηρος Μαυρομάτης, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, τίμησαν με την παρουσία τους, την μεγάλη εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, με την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας που ευλόγησε ο π. Στέφανος εκπροσωπώντας τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

 

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ

 

 

 

 

Η κοπή της πίτας του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, που ήταν η τρίτη αγιοβασιλόπιτα που έκοψε η Καϊρινή παροικία για το νέο έτος, μετά αυτή του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου και αυτή του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου της Σούμπρας, και ενώ ακολούθησε στις 24 Ιανουαρίου η βασιλόπιτα της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, ξεκίνησε με τον επίσημο χαιρετισμό που απέστειλε βιντεοσκοπημένο ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Ελλάδας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

 

 

 

Ο κ. Χρυσουλάκης, που μάλιστα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του ιστορικού «Σπιτιού των Ελλήνων στο Κάιρο», ευχήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, ευχήθηκε τα 127 χρόνια που συμπληρώνει μέχρι σήμερα το παροικιακό σωματείο, να γίνουν διακόσια είκοσι επτά!

 

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΕΔΜΟΝΔΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

 

 

 

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, ο οποίος μετέφερε προς το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου τους θερμούς χαιρετισμούς προς το ιστορικό σωματείο και προς όλη την παροικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 

 

 

 

Χαιρετισμό απηύθυνε από την Αθήνα και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή νέα χρονιά και μάλιστα ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στην ομάδα νέων που το επισκέφθηκαν κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

Κατά την εκδήλωση, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, τους επισήμους και όλους τους παρεβρισκομένους καλωσόρισε θερμά ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής.

 

 

 

 

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

 

 

Τις ευχές τους εξέφρασαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Νίκος Γαριλίδης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Μαυρομάτης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ενώ τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου εκπροσώπησε ο π. Στέφανος.

 

 

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γαριλίδης, ενθυμούμενος από τις τεράστιες εμπειρίες του ως Αιγυπτιώτης, το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, από τότε που ήταν παιδί, αλλά και αργότερα, μετέφερε προς τους παρεβρισκομένους με συγκίνηση, τις εικόνες που έχει στο μυαλό του, αναφέροντας ενδεικτικά τις μεγάλες στιγμές με τις επισκέψεις στον ιστορικό αυτό χώρο, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Εθνάρχη Μακαρίου και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων από τον Ελληνισμό, που έχουν χαράξει με χρυσά γράμματα την ιστορία της πατρίδας μας.

 

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κύπριος Πρέσβης κ. Μαυρομάτης, ο Γ. Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος.

 

 

Την εκδήλωση της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Πλοίαρχος (ΠΝ) κ. Παρίσης Κανούτος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής κα Σωτηρία Μπέτα, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Γιώργος Ψάνης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, και άλλοι πολλοί εκαπιδευτικοί, καθώς και ο Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σινά και της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, επιχειρηματίας κ. Αντώνης Καζαμίας, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογή του στα επίσημα όργανα ως στέλεχος στην περιφέρεια του Σαρμ Ελ Σέιχ του κόμματος που στηρίζει τον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

Να σημειωθεί ότι μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, υπό την διεύθυνση του μουσικόφιλου καθηγητή μαθηματικών κ. Αλέξανδρου Μπάση, καθώς ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου και καθηγητής μουσικής της Αμπετείου Σχολής έλειπε στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι Αιγυπτιώτες μαθητές χόρεψαν και ελληνικούς χορούς, προκαλώντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

Τον πρώτο μάλιστα λαχνό κέρδισε η Αικατερίνη Καζαμαία και τον δεύτερο ο κ. Αντώνης Καζαμίας, ο οποίος ζήτησε να τεθεί πάλι στην κλήρωση καθώς ήταν εκείνος που είχε προσφέρει δύο από τα δώρα.

 

 

Τελικά τους άλλους λαχνούς κέρδισαν οι εκπαιδευτικοί Κώστας Σακελλάρης και Ειρήνη Μαστοράκη.

 

 

Τα έθιμα καλά κρατούν στην Ελληνική παροικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Καλή και ευλογημένη χρονιά 2020!

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης