Έργα του Καϊρινού ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου Chicago Athenaeum


Έκθεση για την προσφορά του Αιγυπτιώτη Καϊρινού ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση στην ελληνική ζωγραφική διοργανώνει στο Contemporary Space Athens το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου Chicago Athenaeum, (Μuseum for Architecture and Design) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό κέντρο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδίου και Αστικών Σπουδών (European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies).

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και η έκθεση θα είναι αναδρομική.
Γεννημένος στο Κάιρο, ο Απόστολος Κυρίτσης υπηρέτησε στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο (Ελληνική Αεροπορία) και άρχισε να εκθέτει σε ομαδικές εκθέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αλεξάνδρεια.
Η πρώτη ατομική του έκθεση έγινε το 1959 στην γκαλερί Lehman της Αλεξάνδρειας.
Από το 1970 ως το 1988, ο Απόστολος Κυρίτσης εργάστηκε ως καλλιτέχνης στον Εθνικό Οργανισμό Ελληνικής Χειροτεχνίας ΕΟΕΧ και τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων Χειροτεχνίας ΕΟΜΜΕΧ (σχεδιασμός αντικειμένων και διακοσμητικά σχέδια για τους χειροτέχνες και βιοτέχνες και προβολή τους μέσω εκθέσεων).
Το 1982, φιλοτέχνησε επτά Σχέδια Αναπαράστασης του αρχαίου Αλεξανδρινού Ναού Σεράπειο για την παράσταση «Υπάτεια» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Τον περασμένο Μάιο, ο 90χρονος πλέον Αιγυπτιώτης εικαστικός τιμήθηκε από το Μορφωτικό κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Η έκθεσή του, με θέμα «Αιγυπτιακά Οράματα 2015», έγινε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεών του, για την ενίσχυση των ΕλληνοΑιγυπτιακών και Ελληνοαραβικών Πολιτιστικών σχέσεων.
Συνολικά, μετρά περισσότερα από 70 χρόνια δημιουργίας με βασικό όπλο του ένα «άσβεστο πάθος». Η έκθεση στο Contemporary Space (Μητροπόλεως 74) θα διαρκέσει ως τις 30 Δεκεμβρίου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης