Θερμή υποδοχή από τους Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης στην πρώτη ελληνίδα πολιτικό που εξελέγη στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας


Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης, θεωρείται η επίσκεψη μίας από τις Ελληνίδες πολιτικούς της Αυστραλίας που έχει διαπρέψει στον πολιτικό στίβο της μακρινής χώρας, υποστηρίζοντας συνεχώς και τα συμφέροντα της πρώτης πατρίδας της.

 

Ο λόγος για την κα Μαρία Βαμβακινού, που έγινε θερμά δεκτή στις αρχές Νοεμβρίου από την Ένωση Ελλήνων Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής (ΕΕΑΜΑ), που εδρεύει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.  

 

Η κα Βαμβακινού είναι η πρώτη γεννημένη Ελληνίδα, που εκλέγεται στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. 

Γεννήθηκε στο νησί της Λευκάδας το 1959, και με την οικογένειά της μετανάστευσε  με πλοίο στην Αυστραλία το 1963, για μια καλύτερη και με μεγαλύτερες προοπτικές  ζωή.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όπου απέκτησε Bachelor of Arts και Δίπλωμα Εκπαίδευσης. Ήταν καθηγήτρια λυκείου πριν εισέλθει στην πολιτική.

Τώρα, είναι ομοσπονδιακή πολιτικός για την έδρα Calwell και συν-ιδρυτής και Co-Convenor των Κοινοβουλευτικών Φίλων Πολυπολιτισμικότητας, και  μέλος της μικτής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Εμπορίου.

 

Έτσι, προσκεκλημένη από την ΕΕΑΜΑ, η κα Βαμβακινού βουλευτής, βρέθηκε την πρώτη Πέμπτη του Νοεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΜΑ, » Stars International Reception’ στο 1C Bell Street, Preston, Melbourne, για να γευθεί μερικές από τις Αιγυπτιακές λιχουδιές … μολοχέια, φούλια και φαλάφελ, που απλόχερα η ΕΕΑΜΑ προσφέρει στα μέλη της την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα.

 

Η εκτενής συμμετοχή της Μαρίας στην Τοπική Κοινότητα την έκανε ένα πολύ δημοφιλές πρόσωπο και ακόμη πιο δημοφιλής ήταν η παρουσία της στη συγκέντρωση της EEAMA εκείνο το βράδυ.

Η Μαρία αγαπά την Αίγυπτο και τον πολιτισμό της, εξ ου και η αποδοχή της πρόσκλησης.

 

Παρών επίσης το ίδιο βράδυ στο ανεπίσημο αυτό δείπνο ήταν και ο Δρ Μιχάλης Μιχαήλ, Senior Research Fellow και Αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Διαλόγου στο Πανεπιστήμιο Λα Τρόμπ της Μελβούρνης. Στη φωτογραφία, διακρίνουμε τον  κ. Λουκά Ριζόπουλο, τον Δρ Μιχάλη Μιχαήλ, την βουλευτή κα Μαρία Βαμβακινού,  τον Πρόεδρο της ΕΕΑΜΑ κ. Νικόλα Καραγιάννη, την κα Άντζελα  Πλόουμαν-Κωνσταντινίδη και τον κ. Δημήτριο Κολιακουδάκη.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης