Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στη Σαουδική Αραβία


 

 

Μία γυναίκα εξελέγη στην περιφέρεια της Μέκκας (δυτική Σαουδική Αραβία) στις πρώτες εκλογές στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στις οποίες οι γυναίκες είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, ανακοίνωσε η τοπική Εκλογική Επιτροπή.

 

Η Σάλμα μπεν Χιζάμπ αλ-Οτέιμπι εξελέγη το περασμένο Σάββατο, στο δημοτικό συμβούλιο της Μάντρακαχ, μιας τοποθεσίας στην περιφέρεια της Μέκκας, του πιο ιερού τόπου του ισλάμ, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της τοπικής Εκλογικής Επιτροπής Οσάμα αλ-Μπαρ, ανακοινώνοντας τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

 

Στις δημοτικές αυτές εκλογές, οι άνδρες και για πρώτη φορά και οι γυναίκες ψηφοφόροι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ 6.000 υποψήφιων ανδρών και 900 υποψήφιων γυναικών.

 

Όλοι οι υποψήφιοι διεκδικούσαν μια έδρα στα 284 δημοτικά συμβούλια, τις συνελεύσεις με περιορισμένες εξουσίες που είναι οι μόνες στο βασίλειο που αποτελούνται από αιρετούς αντιπροσώπους.

 

Στην περιφέρειά της, η Σάλμα μπεντ Χιζάμπ αλ-Οτέιμπι είχε αντιπάλους επτά άνδρες και δύο γυναίκες, σύμφωνα με τον Οσάμα αλ-Μπαρ.

 

«Η συμμετοχή γυναικών στα δημοτικά συμβούλια» δείχνει μεταξυ άλλων «το ενδιαφέρον του κράτους να εμπλέξει περισσότερο αυτά τα συμβούλια στην ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της τοπικής Εκλογικής Επιτροπής.

 

 

Πηγή: news247.gr

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης