Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Αιγύπτου


 

 

 

 

 

Θετικά τα νέα για την αιγυπτιακή οικονομία, καθώς στις 11 Μαΐου, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αιγύπτου σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε “B” από “B-” που ήταν προηγουμένως, διατηρώντας την αξιολόγηση της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε “B” και υποβαθμίζοντας τις προοπτικές του αξιόχρεου της χώρας, από θετικές σε σταθερές.

 

 

 

Ο διεθνής οίκος πιστοποίησε την πρόοδο της Αιγύπτου όσον αφορά την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας, χαρακτηρίζοντάς την ως τον κυρίαρχο παράγοντα που συνέβαλε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου.

 

 

 

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Αιγύπτιος Υπουργός Οικονομικών, κ. Al-Garhy, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της αξιολόγησης του αιγυπτιακού αξιόχρεου, η οποία κατά την άποψή του επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Αίγυπτος βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ενώ από την άλλη αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης στην αιγυπτιακή οικονομία, στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και στη μείωση του κόστους χρηματοδότησης τόσο του αιγυπτιακού κράτους, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

 

 

 

Πηγή: Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο             

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης