Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ετήσια Τακτική και Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον φάνηκε και από την συζήτηση που είχε ιδιαίτερο παλμό αλλά και από τη μεγάλη συμμετοχή επισήμων και παροικίας που τίμησαν τις εργασίες της Συνέλευσης στην οποία προήδρευσε η Βίλλυ Πολίτου, παρόντος όλου του ΔΣ του ιστορικού παροικιακού σωματείου.

 

 

Παραβρέθηκαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (Αθήνας) κ. Νικόλας Βαδής, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου κ. Γιώργος Καλλίδης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Δημήτρης Καλατζής, ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Γιόσρι, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Πάρις Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή, η Αντιπρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Ευαγγελία Θηραίου, ο ΓΓ του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης, η Διευθύντρια των Γραφείων της ΕΚΚ κα Ιωάννα Καρδάση, η Οικονομική και Διαχειριστική Δ/ντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Ντίνα Γεδεών, η Ταμίας της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Άννα Αυγερινού, το Μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Άγγελος Αθανασούλης καθώς και πολλοί πάροικοι.

 

 

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΑΑΣ, εκτός από την Πρόεδρο κα Βίλλυ Πολίτη, παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας κα Ελένη Τσιλεκλή, η Ταμίας κα Άννα Γεωργαλλίδου και τα Μέλη κ.κ. Νικόλας Πολίτης, Γιώργος Ρεκτσίνης και Κωνσταντίνος Δεσποίνης.

 

 

Με δεδομένη την απαρτία της Γενικής Συνέλευσης, η Πρόεδρος κα Βίλλυ Πολίτου κήρυξε τις εργασίες της Συνέλευσης και αφού δόθηκε ο απαιτούμενος φόρος τιμής στα μέλη και φίλους του Συλλόγου που αποχωριστήκαμε για πάντα κατά το περασμένο έτος, έγινε αναλυτική αναφορά στις δραστηριότητες του Σωματείου αλλά και στα έργα ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια.

 

 

Παράλληλα, η κα Πολίτου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ΔΣ προς το Μέλος του ΔΣ κ. Ρεκτσίνη για όλη την ανιδιοτελή προσφορά του για το Σωματείο, που είχε σαν αποτέλεσμα μία καλή οικονομική εικόνα. Συνολικά, στο ταμείο του Συλλόγου, περιλαμβάνονται περίπου 350.000 Λ. Αιγ. ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλα ποσά κατά τη φετινή διαχειριστική χρονιά, γεγονός που δείχνει ότι ο ΣΕΑΑΣ έχει περάσει σε μία καλή και αισιόδοξη οικονομική πορεία, λόγω πολλών εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιήσει μη μέλη του Συλλόγου κατά το περασμένο έτος.

 

 

Παρόλα αυτά, το ΔΣ του Συλλόγου ανακοίνωσε επίσημα ότι για να τηρήσει τους όρους του καταστατικού, αλλά και για να διαφυλάξει την εν γένει εικόνα του, αποφάσισε να απαγορέψει την είσοδο σε μη μέλη, έτσι ώστε ο χώρος να διατίθεται μόνον στα μέλη του ΣΕΑΑΣ και στα μέλη των οικογενειών τους ή τους φίλους τους (όταν συνοδεύονται από κάποιο μέλος).

 

 

Ενισχυτικό της όλης αυτής απόφασης ήταν το γεγονός των ελέγχων που πραγματοποίησαν αιγυπτιακές αρχές κατά τους περασμένους μήνες.

 

 

Το μέλος του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανος Αργυρίου υπεραμύνθηκε της άποψης να εισέρχονται στο Σύλλογο μόνον τα Μέλη του Συλλόγου και όχι οποιοσδήποτε άλλος που θα μπορούσε να διαταράξει την καλή εικόνα του Συλλόγου, προσθέτοντας ότι αν αυτό έχει οικονομική επίπτωση στον ΣΕΑΑΣ, «η Μητέρα των εν Καΐρω Σωματείων, Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, είναι εδώ για να βοηθήσει».

 

 

Επί του θέματος αυτού, υπήρξε αναλυτική συζήτηση, όπου κάποια εκ των μελών δικαιολόγησαν τις ενέργειες του Συλλόγου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του ΔΣ να ενισχύσει την όλη οικονομική εικόνα του ΣΕΑΑΣ για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του Σωματείου..

 

 

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Ανδρέα Ρούσσου ότι «δεν αρκεί μόνο να ακούμε και να κρίνουμε. Χρειάζεται παράλληλα να συμμετάσχουμε ενεργά στο έργο και τη διαχείριση των Συλλόγων όσοι αποφασίζουμε να τούς κρίνουμε»…

 

 

Πάντως, από τις πιο σημαντικές επισημάνσεις ήταν του Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, που τόνισε ότι η πιο μεγάλη ανάγκη είναι να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου.

 

 

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος κα Λαμπρινή Κομίνη τόνισε ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο είναι στο πλευρό του ΣΕΑΑΣ.

 

 

Ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΕΑΑΣ, δήλωσε στο λόγο της και η ΓΓ της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή.

 

 

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο χαιρετισμός του Προέδρου των Αποφοίτων Αθήνας κ. Βαδή.

 

 

Εξάλλλου, ο ΣΕΑΑΣ πραγματοποίησε την έκτακτη Γενική του Συνέλευση, για να εντάξει στο θεσμικό του πλαίσιο την επίσημη ύπαρξη της κουζίνας-κυλικείου.

 

 

Παράλληλα, η Πρόεδρος κα Πολίτη ανακοίνωσε ότι ο ΣΕΑΑΣ προτίθεται να διοργανώσει μία μονοήμερη εκδρομή, ενώ πρότεινε να θέσει το ΔΣ υπό την αιγίδα του την εκδήλωση του σκηνοθέτη κ. Ιορδανίδη που έχει αφιερώσει στον αείμνηστο πατέρα του Γιώργο Ιορδανίδη (ο οποίος παλαιότερα είχε μείνει στην ιστορία για την μεγάλη προσφορά του στο θεατρικό ερασιτεχνικό σχήμα του ΣΕΑΑΣ, πριν από 50-60 χρόνια, γεγονός που ενίσχυσε με τη στήριξή του και ο Πρόεδρος των Αποφοίτων Αθήνας κ. Νικόλας Βαδής. Για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει επικοινωνία από την κα Πολίτη με τον σκηνοθέτη κ. Ιορδανίδη.

 

 

Τέλος, αποφασίστηκε, η συνδρομή των μελών του Συλλόγου να αυξηθεί από 6 Λ. Αιγ. σε 20 Λ. Αιγ.

 

 

 

20141017_192245

 

 

20141017_202704

 

 

20141017_193251

 

 

20141017_203300

 

 

20141017_203430

 

 

20141017_203356

 

 

20141017_203626

 

 

20141017_204035

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης