Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι εόρτασαν μαζί, στο «Ιφτάρ» Αγάπης της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

 

Το ζεστό της πρόσωπο απέναντι στους μουσουλμάνους εργαζομένους της και φίλους, αλλά και όλον τον αιγυπτιακό λαό, έδειξε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, καλώντας τους να εορτάζουν μαζί με τους Έλληνες της πόλης και τους Χριστιανούς, το έθιμο του «Ιφτάρ» (του πρωινού), τιμώντας τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου.

 

 

 

 

 

 

Συγκεντρωμένοι στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, που αποτελεί το πιο όμορφο «ελληνικό μπαλκόνι» στη θάλασσα της Μεσογείου, που ενώνει και δε χωρίζει τις δύο χώρες, Έλληνες και Αιγύπτιοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ένωσαν τις φωνές τους για τη συνύπαρξη των λαών και των πολιτισμών.

 

 

 

 

 

 

«Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να συνεορτάζουμε αυτό το γεύμα της αγάπης και της συναδελφωσύνης», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, που τυγχάνει παράλληλα και Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της πανέμορφης μεσογειακής πόλης, καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες: τους εκπροσώπους των αιγυπτιακών και ελληνικών αρχών αλλά και πολλά μέλη της παροικίας και πολλούς Αιγυπτίους φίλους τους.

 

 

 

 

 

 

«Εκφράζουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό του Αλεξανδρινού Ελληνισμού προς τους Μουσουλμάνους αδελφούς μας», προσέθεσε ο Πρόεδρος της «Μητέρας των εν Αλεξανδρεία Σωματείων», προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

 

 

 

 

 

 

«Με την εκδήλωση αυτή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, χαράσσουμε το μέλλον για τη συνύπαρξη όλων των λαών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φύλου, γλώσσας ή χρώματος, που συμβάλλει στην πολιτιστική και πανανθρώπινη ενότητα των λαών».

 

 

 

 

 

 

Και ο κ. Εδμόνδος Κασιμάτης κατέληξε:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Όλοι μας οι Αλεξανδρινοί, εν ενί σώματι, λόγω και μιά φωνή, ιστάμεθα παρά τω πλευρώ, τόσο των Αιγυπτίων αδελφών μας για την επίλυση των προβλημάτων των, όσο και των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

Και σάς ζητώ να βροντοφωνάξουμε μαζί:

 

 

 

 

 

 

Ζήτω η Αίγυπτος!

 

 

 

 

 

Ζήτω η Ελλάδα!

 

 

 

 

 

Ζήτω ο λαοφιλής ηγέτης της Αιγύπτου, Πρόεδρος και Στρατάρχης Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στου οποίου το πρόσωπο ενσαρκώνονται όλες οι ελπίδες μας για τη δικαίωση κάθε λαού που αγωνίζεται για τη λεφτεριά και την αξιοπρέπειά του!»

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι αυτό το γεύμα αγάπης και συναδέλφωσης ανάμεσα στους λαούς αλλά και τις δύο θρησκείες, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αιγυπτιακών αρχών, ενώ εκ μέρους των ελληνικών αρχών παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Δανιήλ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, η Β΄Αντιπρόεδρος κα Μαίρη Παυλίδου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Καρυδιάς, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Πάρης Πεφάνης Μακρής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» κα Λιλίκα Θλιβίτου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης