Ικανοποίηση στην ΕKK για την παράταση αποσπάσεων των εκπαιδευτικών – Δήλωση του Προέδρου ΕΚΚ Χρ. Καβαλή


 

 

 

 

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανανεώσει τις αποσπάσεις έξι εκπαιδευτικών δασκάλων που κάλυπταν τις ανάγκες τόσο του αμιγώς ελληνικού δημοτικού σχολείου της Αχιλλοπουλείου Σχολής (που ανήκει στην Κοινότητα) όσο και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, που διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε εκατοντάδες Αιγυπτίους (και λειτουργεί υπό την κοινή ευθύνη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου).

 

 

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της παράτασης των εκπαιδευτικών που προκάλεσε ανακούφιση στην παροικία, καθώς επιτρέπει την πλήρη λειτουργία του μοναδικού ελληνικού δημοτικού σχολείου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, υπογράφηκε από την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και δημοσιεύτηκε χθες αργά το μεσημέρι.

 

 

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Η ομογενειακή παιδεία πάσχει από χρόνια επαναλαμβανόμενα προβλήματα. Η γρήγορη αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας και ειδικά της υφυπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, αποτελεί μια ελπιδοφόρα κίνηση αντιμετώπισης των προβλημάτων! Η υπογραφή των παρατάσεων είναι ένα δείγμα γραφής! Αναμένουμε πολλά από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας και ευελπιστούμε πως θα μπορέσουν να αλλάξουν πράγματα που λιμνάζουν για δεκαετίες!»

 

 

Να σημειωθεί ότι για το θέμα είχε ευρέως ενημερωθεί η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη από την Ελληνική Κοινότητα και κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αίγυπτο, όπου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις θέσεις που θα καλύψουν οι παραπάνω εκπαιδευτικοί θα είναι και για την κάλυψη διδασκαλίας στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας σε αιγυπτιακά πανεπιστήμια.

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις των φορέων των εκπαιδευτηρίων,σε λίγες ημέρες αναμένονται όλοι οι εκπαιδευτικοί στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια έχουν καλυφθεί από καιρό όλα τα κενά.

 

 

Και κατά συνέπεια, οι ίδιοι φορείς εκφράζουν την ικανοποίησή τους, που με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, καλύπτονται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα εκπαιδευτικά κενά και στα τέσσερα αμιγώς ελληνικά σχολεία της αιγυπτιώτικης ομογένειας, την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο Καΐρου καθώς και την Τοσιτσαία και το Αβερώφειο Αλεξάνδρειας. 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης