ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ικανοποίηση Αιγύπτου για απόφαση άρσης απαγόρευσης πτήσεων προς Σαρμ Ελ Σέιχ από Μ. Βρετανία

 

 

 

Με ικανοποίηση δέχτηκε η Αίγυπτος την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να άρει την απόφασή της, με την οποία απαγόρευε εδώ και τέσσερα χρόνια τις πτήσεις προς το διεθνές τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ.

 

 

Η Υπουργός Τουρισμού Ράνια Αλ Μάσατ χαρακτήρισε την απόφαση της Μ. Βρετανίας ως ένα «μήνυμα προς τον κόσμο ότι η Αίγυπτος είναι ασφαλής χώρα», τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό θα έχει «θετικό αντίκτυπο» στους Βρετανούς τουρίστες που προτιμούν την Αίγυπτο για τις διακοπές τους.

 

 

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου τόνισε ότι η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης αποτελεί ένα «βήμα προς τα εμπρός, έτσι ώστε να υπάρξουν ακόμη περισσότερες πτήσεις για τους Βρετανούς τουρίστες σε όλα τα αεροδρόμια της Αιγύπτου».

 

 

Τέλος, το Αιγυπτο-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τόσο τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για την απόφαση αυτή που προέκυψε μετά από παρατεταμένες συνομιλίες, με τελευταία από αυτές να καταγράφεται στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των G7, στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

 

 

Πάντως, παρά την απαγόρευση, οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν το Σαρμ Ελ Σέιχ έφτασαν τις 415.000, κατά το περασμένο έτος 2018.

 

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει το ένα εκατομμύριο το 2020, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα που να συμβάλλει στην επανέναρξη και των ρωσικών πτήσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *