Στρατηγική συνεργασία για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Αφρικής


 

Οι McDermott και Eunice Energy Group ανακοινώνουν στρατηγική συνεργασία για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Αφρικής

 

Η McDermott International από το Χιούστον (ΗΠΑ) και ο Όμιλος Eunice Energy Group από την Αθήνα (Ελλάδα) ανακοινώνουν από κοινού την υπογραφή ενός  μνημονίου συνεννόησης (MoU) για συνεργασία στην ηλεκτρική διασύνδεση, δύο γιγαβάτ (2 GW), μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γνωστή ως έργο Greece-Africa Power Interconnector (GAP).

 

Ο όμιλος Eunice Energy Group ηγείται της διεθνικής κοινοπραξίας Ελλάδας και Αιγύπτου για το έργο GAP, σκοπός του οποίου είναι να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, επιτρέποντας καθαρή μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στις δύο ηπείρους. Ως μέλος της κοινοπραξίας, η McDermott, με ηγετική θέση στον σχεδιασμό, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) στον υποθαλάσσιο χώρο και σε βαθιά ύδατα, θα προσφέρει καθοδήγηση στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του έργου.

 

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ  είναι ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς ενεργειακούς στόχους της Ελλάδας και ο GAP αντιπροσωπεύει ένα έργο εθνικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

 

Ο Michael McKelvey, Διευθύνων Σύμβουλος της McDermott, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μνημόνιο συνεννόησης στρατηγικής σημασίας, σε μια εποχή που η Ευρώπη προσπαθεί να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Είμαι υπερήφανος που η McDermott ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Eunice Energy και θα συνεργαστεί στο έργο GAP, βοηθώντας έτσι στην οικοδόμηση του ενεργειακού μέλλοντος αυτής της περιοχής».

 

Ο Γεώργιος Καλαβρουζιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice Energy Group, πρόσθεσε: «Στον όμιλο Eunice είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με έναν αμερικανικό ηγέτη της βιομηχανίας όπως η McDermott. Το έργο GAP είναι το κυριότερο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά την τεχνική σκοπιμότητα και τη ρυθμιστική έγκριση. Ο Διασυνδετήριος Αγωγός 2 GW θα βοηθήσει την Αίγυπτο να εξάγει την πλεονάζουσα ενέργειά της στην Ευρώπη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει την εγχώρια παραγόμενη πράσινη ενέργειά της στα Βαλκάνια και την Ιταλία, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης από τη Ρωσία».

 

Σχετικά με την McDermott

Η McDermott παρέχει κορυφαίες, πλήρως ολοκληρωμένες τεχνικές και κατασκευαστικές λύσεις για την ενεργειακή βιομηχανία. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται την τεχνολογική μας προσέγγιση, η οποία έχει σχεδιαστεί για την υπεύθυνη αξιοποίηση και μετατροπή των παγκόσμιων ενεργειακών πόρων σε προϊόντα που χρειάζεται ο κόσμος. Από τη σύλληψη έως την παράδοση, η καινοτόμος τεχνογνωσία και οι ικανότητες της McDermott προωθούν την επόμενη γενιά των παγκόσμιων ενεργειακών υποδομών, ενισχύοντας ένα πιο φωτεινό και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας. Η McDermott δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 54 χώρες. Οι τοπικά εστιασμένοι και παγκόσμια ενσωματωμένοι πόροι της περιλαμβάνουν περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους, έναν διαφοροποιημένο στόλο ειδικών πλοίων θαλάσσιων κατασκευών, και εγκαταστάσεις κατασκευής σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mcdermott.com.

 

Σχετικά με την Eunice

Η Eunice είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και κατέχει σημαντική θέση στον διεθνή ενεργειακό χάρτη, έχοντας πολυετή πείρα στην ανάπτυξη καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών για την παραγωγή και χρήση ΑΠΕ. Η Eunice υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της πράσινης ενέργειας, μεταξύ των οποίων μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, μεγάλα έργα αποθήκευσης ενέργειας και έργα γεωστρατηγικής ηλεκτρικής διασύνδεσης. Η Eunice δραστηριοποιείται επίσης σε συστήματα ενεργειακής αυτονομίας, στα οποία συγκαταλέγεται και το πρώτο έργο Smart Green Island στο νησί της Τήλου. Διαθέτει και λειτουργεί το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα, καθώς και το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα. Ο πρωτοποριακός ρόλος της Eunice θέτει την καινοτομία στο επίκεντρο και η εταιρεία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στους αναδυόμενους τομείς της ενέργειας και των υποδομών στην περιοχή.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης