Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας της Ρώμης και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, στην ημέρα προσευχής για τη Μ. Ανατολή, στο Μπάρι της Ιταλίας (FOTO)


 

 

 

Παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου και με την έλευση του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, άρχισε στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας η ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή.

 

 

Ο Πάπας Φραγκίκος επέλεξε το Μπάρι διότι στην Ιταλία θεωρείται πύλη της Ανατολής, με πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο.

 

 

Για τον λόγο αυτό, οι θρησκευτικοί ηγέτες ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους προσευχόμενοι στην εκκλησία όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου.

 

 

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί, που έχουν σπεύσει από νωρίς στους δρόμους, επευφημούν τις κορυφαίες θρησκευτικές μορφές του Καθολικισμού και της Ορθοδοξίας.

 

 

Οι προσευχές θα γίνουν στα ιταλικά, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αρμένικα και στην ασσυριακή γλώσσα.

 

 

Κύρια βάση και ιδέα της πρωτοβουλίας είναι ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται με τον διάλογο και όχι με την βία, ιδίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μητέρα όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών.

 

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας (στο Μπάρι είναι παρόντες και ο Πάπας και Πατριάρχης των κοπτών Θεόδωρος Β΄, όπως και ο μητροπολίτης Ιλαρίων από το Πατριαρχείο της Μόσχας) θα προσπαθήσουν να βρουν νέους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής χρήσιμων ιδεών και σκέψεων, για την ουσιαστική στήριξη της ειρήνης.

 

 

Πηγή: www.romfea.gr

 

 

 

bari 2

bari 2

bari 2

bari 2

bari 2

bari 2

bari 2

bari 9

bari 9

bari 9

bari 9

bari 9

bari 9

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης