Άρθρα

¨ΕΦΥΓΕ¨ Η ΗΡΩ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

 

Ν. NIKHΤΑΡΙΔΗΣ

 

          Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους Αιγυπτιώτες ο θάνατος στις 16/8/2024 της Αλεξανδρινής Ηρώς Μιχαηλίδου-Κορωναίου.

 

         Με καταγωγή από την Πάφο, είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια το 1937 και ήταν κόρη του δασκάλου της Τοσιτσαίας Σχολής Πασχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος υπήρξε επιθεωρητής γυμναστικής και μουσικής όλων των δημοτικών σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

          Τελείωσε το Αβερώφειο Δημοτικό, φοίτησε στο Scottish School for Girls και πήρε το Proficiency από το British Council. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα διδάσκονταν επί δύο χρόνια αγγλικά στο British Boys School, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο ως μέλος της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας της ΧΑΝ και του Αισχύλου-Αρίονα. Ταυτόχρονα, είχε ενεργό δράση στον Ερυθρό Σταυρό και στον Προσκοπισμό.

 

          Το 1963 επαναπατρίστηκε και συνέχισε στην Ελλάδα να διδάσκει αγγλικά, ενώ για πρώτη φορά σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλία (IPTI), συνέχισε με μετεκπαίδευση στη Γαλλία (Marcel Vatard College), αποκτώντας πτυχία Αισθητικού.

 

          Το 1970 ίδρυσε το γνωστό Εργαστήριο Αισθητικής στην Καλλιθέα, ενώ παρακολούθησε μαθήματα physicosmeticienne και έγινε μέλος της Ακαδημίας Αισθητικής των Παρισίων. Το 1978 παρακολούθησε μαθήματα σε θέματα αντιγήρανσης στην Κλινική Prony των Παρισίων, ενώ το 1983 στην Αγγλία απέκτησε τον τίτλο της Καθηγήτριας Αισθητικής. Τέλος, το 1984 πήρε το Therapy & Beauty Teaching Diploma and Physiatrics.

 

          Από το 1970 ήταν μέλος της Cidesco International και από το 1973 της νεοϊδρυθείσας Cidesco Ελλάδας, στην οποία διετέλεσε επί πολλά χρόνια Πρόεδρος εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε παγκόσμια συνέδρια. Επί της προεδρίας της ξεκίνησε η οργάνωση συνεδρίων και στην Ελλάδα, καθώς και εκθέσεων καλλυντικών και μηχανημάτων αισθητικής με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και ομιλητών. Το 1989 διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής στην Αθήνα, όπου έλαβαν μέρος 1.500 Έλληνες και ξένοι αισθητικοί από 25 χώρες, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να της απονέμει το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης. Το 1992 ανέλαβε τη διοργάνωση και του Β΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου της Cidesco στη Λευκωσία με τη συμμετοχή 1.200 ατόμων από 30 χώρες.

 

          Τέλος, ας σημειωθεί πως διετέλεσε Πρόεδρος στο Σύλλογο Φίλων Προσκοπισμού Ελλήνων Αιγύπτου, ενώ ως το θάνατο της ήταν Πρόεδρος της Cidesco Hellas και Examiner της Cidesco International.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *