Δύο ελληνικά νησιά επιθυμεί τώρα να αγοράσει για τους πρόσφυγες ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουΐρις


Στις αρχές του μήνα, ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουΐρις είχε προκαλέσει αίσθηση όταν είχε εκφράσει μέσω Twitter την επιθυμία του να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, προκειμένου να εγκαταστήσει σε αυτό χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες.

 

Τώρα, δύο περίπου εβδομάδες έπειτα από τα «τιτιβίσματά» του για το μεταναστευτικό, ο Σαουΐρις θέλησε να δείξει στους διαδικτυακούς του φίλους ότι εννοεί όλα όσα γράφει και λέει.

 

Έτσι, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα από την εταιρεία του επιχειρηματία, τονίζεται πως ο Ναγκίμπ Σαουίρις βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά ΔΥΟ ιδιωτικών, ελληνικών νησιών, στο πλαίσιο του πρότζεκτ, του το οποίο ονόμασε «Aylan Island project», στη μνήμη του μικρού Σύρου πρόσφυγα, η φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του οποίου σόκαρε τον κόσμο.

 

«Ο κ. Σαουΐρις έχει εντοπίσει δύο ιδιόκτητα ελληνικά νησιά που αποτελούν μια καλή ευκαιρία για το έργο του», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται πως ο Αιγύπτιος κροίσος έχει επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των νησιών και τούς έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον του.

 

Μάλιστα, ο Σαουΐρις αποκάλυψε ότι τόν προσέγγισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τού ζήτησε να συνεργαστούν, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το σχέδιό του, με τον επιχειρηματία να εκτιμά ότι για να γίνει πραγματικότητα, απαιτούνται τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ.

 

Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει ο Αιγύπτιος κροίσος, επιθυμεί να δημιουργήσει στα νησιά αυτά προσωρινά καταφύγια για τη στέγαση των προσφύγων και στη συνέχεια να χτίσει σε αυτά καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναγκίμπ Σαουΐρις είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Orascom Telecom Media, εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και στην Κορέα, ενώ διαθέτει και ένα αιγυπτιακό κανάλι.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης