Καταργείται η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση αλλά και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου του έτους 2015 !!


 

 

 

 

 

Σεισμό με πολλά ρίχτερ ήδη προκαλεί η επιστολή που έστειλε το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Αιγύπτου προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με την οποία ανακοινώνεται επίσημα η κατάργηση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αλλά και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου του έτους 2015 !!

 

 

 

 

Η επιστολή που βρίσκεται στη διάθεση του «ΠΥΡΑΜΙΣ», εστάλη ονομαστικά προς τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή, την Πέμπτη 6 Ιουλίου, και το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών είναι κατηγορηματικό:

 

 

 

 

«Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου δεν τήρησε το άρθρο 21 του καταστατικού της», αναφέρεται στο έγγραφο. Και για το λόγο αυτό «καταργούνται οι ως άνω προαναφερόμενες Συνελεύσεις και οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν σε επίπεδο Γενικών Συνελεύσεων» !!!

 

 

 

 

Σύμφωνα με νομικές πηγές, με την κοινοποίηση της απόφασης αυτής των αρμοδίων αρχών της Αιγύπτου, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή νέας Συνέλευσης.

 

 

 

 

Σε αυτήν την περίπτωση, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

 

 

 

 

1.- Τί θα κάνει η ΕΚΚ με τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν το 2015, κατά την εν λόγω Γενική της  Συνέλευση, και οι οποίες αποφάσεις άλλαξαν σε πολλά καίρια σημεία το Καταστατικό της;

 

 

 

2.- Ισχύει πλέον η υποχρέωση των υποψηφίων να συμμετάσχουν σε Εφορείες πριν καταθέσουν υποψηφιότητα για τις όποιες εκλογές;

 

 

 

3.- Ισχύει η υποχρέωση της συμπλήρωσης των 180 ημερών για να μπορεί κάποιο μέλος να είναι τακτικό;

 

 

 

4.- Ισχύει ο Κώδικας Ηθικής Δεοντολογίας της ΕΚΚ;

 

 

 

 

Και φυσικά, πολλά ακόμη ερωτήματα τα οποία θα χρειαστεί να απαντήσει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

 

 

Και όλα αυτά, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή για την ΕΚΚ, όπου οι οικονομικοί έλεγχοι των αρμοδίων αρχών συνεχίζονται στα Κεντρικά της Γραφεία, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες.

 

 

 

 

Αντί επιλόγου του ρεπορτάζ, θα θέλαμε απλά να αναρωτηθούμε για το «μικρό αυτό χαρτί» που ο Πρόεδρος της ΕΚΚ παρουσίασε και αφιέρωσε στη Γενική Πρόξενο στις 20 Ιουνίου, και το οποίο αποκάλυπτε την ατασθαλία της ΕΚΚ περί ακριβώς αυτού του άρθρου 21 του καταστατικού της ΕΚΚ, για ποιον τελικά ήταν «δικαίωση»;

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης