Η Κατερίνα Σμαραγδά μιλάει στο Pyramis news


Είμαι 22 ετών. Σπουδάζω λογιστική και χρηματοοικονομικά. Εργάζομαι παράλληλα στην πώληση του δυναμικού μιας εταιρίας. Ασχολούμαι χρόνια με την μουσική μέσα από διάφορους τρόπους. Το τραγούδι προέκυψε σε ηλικία 10 ετών περίπου. Συμμετείχα σε γιορτές και τραγουδούσα όπου τις διοργάνωνε το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που βρισκόμουν ως παιδί τις ελεύθερες ώρες μου. Οι δασκάλες μουσικής γρήγορα αντιλήφθηκαν την κλίση μου στη μουσική καθώς και την αγάπη μου για αυτή. Με καθοδήγησαν και με έμαθαν πολλά. Νιώθω πολύ τυχερή του είχα δίπλα μου τέτοιες προσωπικότητες. Εκεί άρχισα να το αντιμετωπίζω πιο σοβαρά. Ήρθε το μουσικό σχολείο και η ενασχόληση μου με το τραγούδι. Σαν άνθρωπος είμαι πολύ ευαίσθητη. Η μουσική κάνει τους ανθρώπους να αποκτούν ενσυναίσθηση, να ζουν όλες τις συναισθηματικές τους διακυμάνσεις μέσα από αυτήν.

 

Τα ακούσματά μου έχουν να κάνουν με την λαϊκή ελληνική μουσική. Έχω μάθει να εκτιμάω την κληρονομιά μας αυτή και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Είναι πάντα ο οδηγός μου και με συντροφεύει το λαϊκό τραγούδι.

 

3) Ποιο ήταν το έναυσμα για να ακολουθήσεις τον δρόμο της μουσικής;

Όπως προανέφερα ασχολήθηκα με πολλές δραστηριότητες αλλά είχα μια άλλη επαφή με τη μουσική, πιο άμεση. Νιώθω ότι με εκφράζει απόλυτα.

4) Τι μουσικές σπουδές έχεις κάνει;

Δεν εχω σπουδές πάνω στη μουσική. Παίζω σαξόφωνο στον ελεύθερο μου χρόνο και παρακολουθώ εντατικά μαθήματα φωνητικής αρκετά χρόνια.Επίσης είμαι αυτοδίδακτη στην κιθάρα.

5) Τι σημαίνει για σένα η μουσική;

Μουσική για εμένα είναι καταφύγιο. Όλα τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από τη μουσική. Μουσική είναι η γαλήνη της ψυχής.

6) Πες μας ένα καλλιτέχνη που τον θαυμάζεις.

Έχω λατρεία με την Χάρις Αλεξίου. Είναι μαγική. Τα τραγούδια της με ταξιδεύουν και η φωνή αυτή με καθηλώνει.

7) Ένα νέο single  “Σ’αγαπώ”. Ποιοι είναι οι συντελεστές, λίγα λόγια για την Spider Music και 

γιατί μιλάει.

Το Σ΄αγαπώ είναι το πρώτο μου κομμάτι.  Ένα κομμάτι πολύ γλυκό που αγάπησα και τραγούδησα με πολύ μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη στους συντελεστές του που με εμπιστεύτηκαν. Ο Νίκος Κουσβίδης είναι ο δημιουργός του κομματιού, ένας άνθρωπος που μου έδωσε το κομμάτι με κλειστά μάτια. Έδεσε ομαλά με τη φιλοσοφία μου,με εκφράζει και έγινε πράξη. Ο Κώστας Γοντικάκης είναι ο παραγωγός μου και ο δημιουργός του video-clip που έγινε πολύ ωραία δουλειά, είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και πάθος για αυτό που ασχολείται. Τον θαυμάζω και τον ευχαριστώ θερμά για το άριστο αποτέλεσμα που προβλήθηκε. Η εταιρία μου,Spider music,με έχει στηρίξει και είναι δίπλα μου στη δουλειά αυτή. Έχουμε μια ωραία συνεργασία, δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο στην κοινή μας πορεία.

8) Ένα πέρασμα από ένα talent show φέρνει την αναγνώριση. Θα το έκανες; Για ποιο λόγο;

Δεν θα αποκλείσω τίποτα. Νομίζω πως δεν θα επέλεγα σαν μονόδρομο το συγκεκριμένο μέσο ώστε να αποκτήσω αναγνώριση. Δεν είμαι σίγουρα αρνητική και πάντα πιστεύω ότι από κάθε εμπειρία αποκτούμε εφόδια. Είτε υπάρχει θετικό είτε αρνητικό αποτέλεσμα.

9) Πόσο καιρό σου πήρε να ετοιμαστεί το «σ αγαπώ»;

Περίπου δυο μήνες προετοιμαζόταν η δουλειά. Μέχρι να ολοκληρωθεί και το videoclip και να προβληθεί ένα όμορφο αποτέλεσμα.

10) Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να κάνεις μια συνεργασία στο μέλλον ;

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους. Θαυμάζω ιδιαίτερα την Ελεονώρα Ζουγανέλη για την πορεία της. Τα κομμάτια της είναι ένα προς ένα υπέροχα και μου αρέσει που ερμηνεύει παλιές, διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες. Αυτό μου δείχνει ότι έχει συγκεκριμένο οδηγό που ακολουθεί. Ερμηνεύει με ήθος και πάντα με τον προσωπικό της τρόπο.

11) Ποια είναι τα επόμενα μελλοντικά σχέδια;

Μελλοντικά, θέλω να μου δωθούν περισσότερες ευκαιρίες. Να γίνουν όμορφες δουλειές σαν και αυτή που προετοιμάζεται και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή. Θέλω να δοκιμάσω και άλλα πράγματα στη μουσική που έχω στο μυαλό μου. Κυρίως, όμως, να είμαι ικανοποιημένη με τον εαυτό μου για το αποτέλεσμα της εκάστοτε δουλειάς που πρόκειται να γίνει.

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

Κατερίνα Σμαραγδά | Σ’αγαπώ | Official Video Clip©

https://www.youtube.com/watch?v=W4FuzGeZYqw

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης