ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος: «Η Ελλάδα αποτελεί «φυσική γέφυρα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό κόσμο»


 

 

 

 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας για τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό κόσμο, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου.

 

 

Τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος:

 

 

«Είχαμε μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση Υπουργών στις 4 Φεβρουαρίου, μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της μία φυσική «γέφυρα» ανάμεσα στο «σπίτι» μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τον αραβικό κόσμο, όχι μόνον για λόγους γεωγραφικούς, αλλά και για λόγους ιστορικούς. Δεν είναι, άλλωστε, σύμπτωση, το ότι ανακοινώθηκε η έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου ανάμεσα στον Αραβικό Σύνδεσμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Υπουργική Σύνοδο της Αθήνας το 2014. Έχουμε, επομένως, κοινά στρατηγικά συμφέροντα με τους γείτονές μας του αραβικού κόσμου, να διαμορφώσουμε μία περιοχή με ειρήνη, σταθερότητα, και κυρίως εμείς οι Ευρωπαίοι να προωθήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες του κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».

 

 

Να σημειωθεί ότι στις 245 και 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ, με οικοδεσπότη την Αίγυπτο, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου.  

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης