Κοινή αεροναυτική άσκηση θα πραγματοποιήσουν από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου η Ελλάδα και η Αίγυπτος με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/17»


 

 

 

 

 

Ελλάδα και Αίγυπτος θα πραγματοποιήσουν κοινή αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017» από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

 

 

 

Η άσκηση θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καΐρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinkless.

 

 

 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 φρεγάτες, 1 υποβρύχιο, 4 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, 1 αεροσκάφος AWACS, 1 ελικόπτερο Chinook και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 ελικοπτεροφόρο, 1 φρεγάτα, 1 υποβρύχιο, 1 πυραυλάκατο, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, 1 αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων .

 

 

 

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με τη βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση κρίσεων που άπτονται της θαλάσσιας ασφαλείας και στις επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

 

 

 

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας περιλαμβάνουν:

 

 

Την βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.

Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.

Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Την εξάσκηση  σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).

Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών.

 

 

 

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, πάνω στη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και του ελικοπτεροφόρου «ENS ANWAR EL SADAT», με την παρουσία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ, και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης