Τον Αδαμάντιο Γεωργίου, τον Απόλλωνα Βλάχο και τους αραβοδιδασκάλους Χαμούντα και Αμίνα, τίμησε ο ΣΕΑΑΣ στην κοπή της πίτας για το 2016 (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

Τον Απόλλωνα Βλάχο, τον Αδαμάντιο Γεωργίου και τους αραβοδιδασκάλους κ. Άχμεντ Μοχάμεντ Χαμούντα και κα Αμίνα Άμπντελ Φατάχ, για το έργο που όλοι τους προσέφεραν προς την ελληνική παροικία και την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, τίμησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, του Ακολούθου Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας Πλοίαρχου ΠΝ Ιωάννη Διαμαντάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και πολύ κόσμου.

 

 

 

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε θερμά ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, σε μία αίθουσα, όπου σπάνια είχε να δει τόσο πολύ μεγάλη προσέλευση.

 

 

 

Ο κ. Καζαμίας τόνισε το σημαντικό έργο που επετέλεσε το προηγούμενο ΔΣ, αλλά κυρίως στάθηκε στους τιμηθέντες, που παρουσίασε σε κλίμα συγκίνησης.

 

 

 

 

UNTITLED-1

 

Ο Αδαμάντιος Γεωργίου, ένας από τέσσερις τιμηθέντες

στην κοπή της πίττας του ΣΕΑΑΣ, στις 22 Ιανουαρίου 2016

 

 

 

 

Για τον Αδαμάντιο Γεωργίου, ο κ. Καζαμίας είπε ότι μάς τιμά με το έργο του. Και τόνισε και την έκδοση του ιστορικού βιβλίου για την παροικίας, που αποτελεί ένα έργο ζωής και μία μεγάλη προσφορά προς τος Ελληνισμό της πρωτεύουσας της Χώρας του Νείλου.

 

 

 

 

apollon vlahos

 

Το ιστορικό στέλεχος της παροικίας μας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου, πυλώνας για την παροικία μας, όπως τον χαρακτήρισε (εξίσσου και τον Αδαμάντιο Γεωργίου) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής

 

 

 

Ο κ. Καζαμίας ακολούθως αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά προς την παροικία, του Απόλλωνα Βλάχου, που μέσα από το πολύχρονο έργο του, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον Ελληνισμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ίδιο συγκινητική ήταν η παρουσίαση των δύο αραβοδιδασκάλων, που και κείνοι ανταπέδωσαν τις ευχαριστίες τους προς όλους και βεβαίως και τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, και Πρόεδρο του Ιδρύματος Αμπέτ, κ. Δαμιανό.

 

 

 

Για τη συμβολή όλων μίλησε με λόγια θερμά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, τονίζοντας αφενός μεν το τεράστιο έργο που αφήνουν οι κ.κ. Βλάχος και Γεωργίου, που τούς χαρακτήρισε «πυλώνες» της παροικίας, αλλά επισημαίνοντας παράλληλα και τη συμβολή των αραβοδιδασκάλων, που συνέβαλαν στην ισχυροποίηση της θέσης πολλών σημερινών στελεχών της παροικίας μας, που χωρίς τη γνώση της αραβικής γλώσσας, δε θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν όπως έκαναν στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Κομίνη απέδωσε εύφημο μνεία προς όλους τους εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

Ενώ, από την πίτα που έκοψε ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος Δριδάκης, το φλουρί κέρδισε ο Άχμεντ Άραμπι, υπάλληλος της ΕΚΚ στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Καλή χρονιά!

 

 

 

 

1

 

 

 

 

20160122_204248

 

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής και ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας με τους δύο τιμηθέντες αραβοδιδασκάλους, τον Άχμεντ Μοχάμεντ Χαμούντα και την κα Αμίνα Άμπντελ Φατάχ

 

 

 

 

20160122_205056

 

 

 

 

 

20160122_205246

 

 

 

 

20160122_205304

 

 

 

 

20160122_205440

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης