Τις δηλώσεις του Κυπρίου ΥΠΕΞ, με αφορμή την εθνική επέτειο της Αιγύπτου, που δείχνουν και τη σημασία της τριμερούς, επιβραβεύει ο Τέρενς Κουΐκ


 

 

 

 

Την ικανοποίησή του, που η συνεργασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου είναι πολύ προφανής σε πολλούς τομείς, εκφράζει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, με αφορμή τις δηλώσεις του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για την Αίγυπτο ότι «αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και στρατηγικό σύμμαχο στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας», και για το γεγονός μάλιστα ότι αυτές αναμεταδόθηκαν από τον αιγυπτιακό αγγλόφωνο τύπο και το αιγυπτιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουΐκ δήλωσε ότι «η σημασία της τριμερούς μας συνεργασίας είναι πολύ προφανής σε πολλούς τομείς», αναφερόμενος στα ρεπορτάζ για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, με αφορμή την εθνική επέτειο της Αιγύπτου, όπου ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Αίγυπτος και η Κύπρος έχουν κοινό όραμα προς τη Μέση Ανατολή, εξαίροντας «το ρόλο της Αιγύπτου και τις εποικοδομητικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίλυση των συγκρούσεων και στην αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων», μιλώντας σε εκδήλωση της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

 

«Η Αίγυπτος είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και βασικός εταίρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», γράφει το ρεπορτάζ ότι ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η εδραίωση της συνεργασίας της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή».

 

 

Όσον αφορά παράλληλα την τριμερή συνεργασία Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, δήλωσε ότι έχουν επιτευχθεί πολλά σε διάφορους τομείς μέσω αυτής της συνεργασίας, εκφράζοντας την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας.

 

 

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση της Αιγύπτου υπέρ των προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίτευξη δίκαιης και συνολικής επίλυσης του Κυπριακού.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης