Τις προοπτικές επενδύσεων στην Κύπρο, την οποία επισκέφθηκαν, μελέτησαν οι Πρόεδροι τριών επενδυτικών ταμείων από το Κουβέιτ


Οι προοπτικές επενδύσεων σε μεγάλα έργα και οι ευκαιρίες, που προσφέρει η Κύπρος, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών, που είχαν στις 24 Απριλίου στην πρωτεύουσα Λευκωσία της Κύπρου, οι Πρόεδροι τριών επενδυτικών ταμείων από το Κουβέιτ, που πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στη Μεγαλόνησο.
Η κάθοδός τους στην Κύπρο έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Κουβέιτ, τον περασμένο Οκτώβριο.

 

 

Το πρωί της ίδιας ημέρας, οι Κουβεϊτιανοί επενδυτές έτυχαν ενδελεχούς ενημέρωσης για το φορολογικό και νομικό καθεστώς της Κύπρου στα γραφεία του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων.

 

 

Στη συνέχεια, συζήτησαν τις προοπτικές επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων.

 

 

Ακολούθως, μετέβησαν στο Προεδρικό για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη.

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρακάθησαν, επίσης, εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ και του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων.
Είχαν επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ενέργειας.

 

Οι Κουβεϊτιανοί αναμένεται να διερευνήσουν τις προοπτικές, που διανοίγονται, μέσω διαφόρων μεγάλων έργων, όπως οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ, η επικείμενη ανάπτυξη στο Τρόοδος με τη δημιουργία μεγάλου θεματικού πάρκου, καθώς και η δημιουργία καζίνου.
Μελετούν επίσης το θέμα της ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών, το ενδεχόμενο επένδυσης στο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, στις αερομεταφορές και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

 

ΟΙ ΚΟΥΒΕΪΤΙΑΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

 

Την ικανοποίησή τους από την επίσκεψη στην Κύπρο και την ενημέρωση της οποίας έτυχαν αναφορικά με τις επενδύσεις στο νησί, εξέφρασαν προτού αναχωρήσουν εκπρόσωποι επενδυτικών ταμείων από το Κουβέιτ, σημειώνοντας ότι φεύγουν ενθαρρυμένοι με τα όσα άκουσαν.

 

 

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είπε πως «εμείς κρατούμε μικρό καλάθι και οι φιλοξενούμενοι μας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε πως η Κύπρος έχει αναβαθμιστεί από δύο Οίκους Αξιολόγησης».
Ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ομάδας των τριών επενδυτικών ταμείων του Κουβέιτ, και οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση και το CIPA.

 

 

Πρόσθεσε ότι «είχαν ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες της Κύπρου τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τους Υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών και Συγκοινωνιών. Επίσης ενημερώθηκαν από το CIPA για το φορολογικό και το νομικό πλαίσιο της Κύπρου αλλά και για την κτηματαγορά».

 

 

 

Ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε ακόμα ότι ομάδα από το Κουβέιτ επισκέφθηκε «σήμερα διάφορα έργα τα οποία προτείνονται για επενδύσεις που είναι έργα για μεγάλες ενιαίες αναπτύξεις όπως ακίνητα, ιδιαίτερα στην επαρχία Λεμεσού που προσφέρονται για μεγάλες ενιαίες αναπτύξεις. Έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills και σήμερα επισκέφθηκαν το γκολφ του ξενοδοχείου και άλλα έργα στην περιοχή».

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «εμείς κρατούμε μικρό καλάθι και οι φιλοξενούμενοι μας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε πως η Κύπρος έχει αναβαθμιστεί από δύο Οίκους Αξιολόγησης».

 

 

Από την πλευρά του ο Tariq AbdulSalam της Kuwait Investment Project Holdings Company εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία της ομάδας στην Κύπρο, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση από τους «αδελφούς» μας της CIPA. Συνεχάρη το λαό της Κύπρου αλλά και τον τρόπο διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

«Πιστεύουμε ότι η Κύπρος θα πάει μπροστά λόγω του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται και προωθείται», είπε και ευχαρίστησε τα μέλη της CIPA για όλα όσα έκαναν για αυτούς, δηλαδή τις προοπτικές που υπάρχουν για την Κύπρο, τη νομοθεσία, τρόπους και ευκαιρίες για επενδύσεις.

 

 

Ανέφερε ακόμα ότι «εκτιμούμε πραγματικά όλες τις προσπάθειες και ελπίζουμε ότι θα αποφασίσουμε στο μέλλον για να επενδύσουμε στην Κύπρο γιατί πιστεύουμε πραγματικά σε αυτό. Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους για την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας που ανακοινώθηκε σήμερα από τους οίκους αξιολόγησης Standard and Poor’s and Fitch, και είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν και άλλες αναβαθμίσεις».

 

 

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν υπόψη τους οποιεσδήποτε επενδύσεις για την Κύπρο, απάντησε πως ουσιαστικά πριν από την επίσκεψη τους στο νησί είχαν πολύ περιορισμένη εικόνα για την Κύπρο. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε την Κύπρο, έχουμε μαζέψει ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών και σίγουρα θα εξετάσουμε σοβαρά τις ευκαιρίες για επενδύσεις στο νησί» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Sadoun Ali, μέλος της ομάδας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση να επισκεφθούν την Κύπρο καθώς και την ομάδα της CIPA για την «εξαίρετη δουλειά» που έχουν κάνει. «Έχουμε μελετήσει αρκετές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο και σε διαφορετικές πόλεις» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε ενθαρρυνθεί να εξετάσουμε διαφορετικές ευκαιρίες, να τις μελετήσουμε περισσότερο και ελπίζουμε να έχουμε κάτι στο μέλλον μεταξύ της Κύπρου και του Κουβέιτ».

 

 

Ο Majed Al-Ajeel, μέλος του Burgan Group του Κουβέϊτ, ανέφερε ότι βρίσκεται με τους συναδέλφους του στην Κύπρο για τρεις μέρες μετά την πρόσκληση που αποδέχθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη της CIPA.

 

 

Πρόσθεσε πως συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από τα όσα ακούσαμε για τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο. Είμαστε ευγνώμονες στον Πρόεδρο και τα μέλη του CIPA για τις πληροφορίες που μας έδωσαν αναφορικά με επενδύσεις και μελλοντική ανάπτυξη στο νησί».

 

 

Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι «μια νέα Κύπρος εξέρχεται από την κρίση. Θέλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και τον κόσμο της Κύπρου για αυτή τη θετική εξέλιξη».

 

 

Πηγή: www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης