Η Κύπρος έτοιμη να συμβάλλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ-Ιορδανίας, τονίζει ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης


 

 

 

 

«Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ-Ιορδανίας, προς όφελος της σταθερότητας και ευημερίας της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της Συνόδου του Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

 

 

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, πρόκειται για την 13η συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας, η οποία  πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην παρουσία της Υπάτης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας, κας Federica Mogherini και του Ιορδανού Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ayman Safadi. 

 

 

Κατά την παρέμβασή του στις εργασίες της διάσκεψης, ο Ν. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας, τονίζοντας «την προσήλωση της Κύπρου στη συνεχή σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Ιορδανίας».

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε «ικανοποίηση για την αποφασιστικότητα της ΕΕ να συνεχίσει την υποστήριξή της προς την Ιορδανία, ώστε να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της και να διαχειριστεί τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης».

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου τόνισε ακόμη ότι «η Ιορδανία διαδραματίζει έναν άκρως σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα και είναι ένας πολύτιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, οι προσπάθειες για επίλυση του Μεσανατολικού και η κρίση στη Συρία», σημειώνοντας ότι «η Κύπρος θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τη φίλη χώρα σε διμερές, τριμερές αλλά και κοινοτικό επίπεδο».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι «η Κύπρος και η Ελλάδα ήταν τα μοναδικά κράτη μέλη της ΕΕ που εκπροσωπήθηκαν σε Υπουργικό επίπεδο στη συνάντηση», γεγονός που όπως τονίζει το ΥΠΕΞ «αντανακλά τη στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα μέσα από την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας».

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης