ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Κύπρος και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και παρεμπόδιση φοροδιαφυγής

 

 

 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση υπεγράφη στις 3 Ιανουαρίου 2018, στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας:

 

 

 

Πρόκειται για τη Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την παρεμπόδιση της φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους πάνω στο εισόδημα.

 

 

 

Η Σύμβαση υπογράφτηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία.

 

 

 

Τη Σύμβαση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Mohammad Abdullah Al-Jadaan.

 

 

 

Η Σύμβαση μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο Κρατών.

 

 

 

Η Συμφωνία βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital) και προβλέπει επίσης την ανταλλαγή τραπεζικών και άλλων εχέμυθων πληροφοριών σύμφωνα με το σχετικό Άρθρο του εν λόγω Μοντέλου.

 

 

 

Η επικαιροποίηση, διατήρηση και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

 

 

 

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών κύριος Ιωάννης Κασουλίδης είχε συνάντηση και με τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Δρ. Nizar bin Obaid Madani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *