Οι χριστουγεννιάτικες μαντινάδες της Ε. Ξενοπούλου στον Πρόξενο Αθ. Κοτσιώνη και την Αλ. Αντωνίου του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Πραγματικά, μάς κατέπληξε η μεγάλη τραγουδίστρια Ευαγγελία της παραδοσιακής μας μουσικής παράδοσης, κα Ευαγγελία Ξενοπούλου, με τις υπέροχες μαντινάδες, κατά την εορτή που στις 14 Δεκεμβρίου διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Αλεξανδρείας στο ΜΑΝΝΑ, με τα χαρακτηριστικά μουσικά παινέματα που απηύθυνε τόσο προς το πρόσωπο του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, όσο και προς την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων – Γραφείου Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου.

 

 

Υπέροχοι στίχοι, επηρεασμένοι από την ελληνική παράδοση, που έφτιαξε το αλεξανδρινό «αηδόνι του Καστελλόριζου», η κα Ξενοπουλου, για να τιμήσει τον Πρόξενο και την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, ξεσηλώνοντας τα χειροκροτήματα όλων όσοι παραβρίσκονταν εκείνη την ημέρα στον Πρότυπο Οίκο Ευγηρίας ΜΑΝΝΑ.

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην τιμητική αυτή για τους γέροντες χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων για το ΜΑΝΝΑ, όλες οι Κυρίες – μέλη του, την προετοίμασαν με αγάπη προς την Τρίτη Ηλικία του ΜΑΝΝΑ, για εκείνους τους Αλεξανδρινούς που προσέφεραν όλα τους τα χρόνια στην παροικία και τώρα απολαμβάνουν τη φροντίδα και τη ζέση της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας στο ΜΑΝΝΑ.

 

 

Εορταστικό λοιπόν το περιβάλλον, εορταστικά και τα παινέματα – μαντινάδες της κας Ξενοπούλου, για τα Καλά Χριστούγγεννα και μία Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά 2019.

 

 

Καλή χρονιά σε όλο τον Αλεξανδρινό και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης