«Αυτονόητο δικαίωμα, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού», τονίζει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη


 

 

 

 

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι αυτονόητο δικαίωμα και είναι κάτι που συμβαίνει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, δήλωσε η εκρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυρακη, σε σημερινές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της στο «ΘΕΜΑ FM» και στον «ΣΚΑΪ».

 

 

«Έχουμε  συνδέσει την υπόθεση της κατάτμησης της Β” Αθηνών -που όμως θα σημειώσω ότι ήταν μία πρόταση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μόλις εξελέγη βουλευτής, τότε που δεν το συζητούσε κανένας άλλος- με την ψήφο των αποδήμων» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα επανακαταθεσει την πρότασή της.

 

 

«Δεν ξεχνάμε το ζήτημα. Η κυβέρνηση αναζητεί προφάσεις εν αμαρτίαις. Η απόφασή μας είναι σαφής: Θέλουμε να κατατμηθεί η Β” Αθηνών και ταυτόχρονα  θέλουμε να λάβουν άμεσα σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού» πρόσθεσε, αποσαφηνίζοντας πως «μιλάμε για τους Έλληνες του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να μπορούν να ψηφίζουν στα κατά τόπους προξενεία».

 

 

Η κα Σπυράκη εξήγησε επ” αυτού ότι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ως εξης:

 

 

«Οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν μόνο το ψηφοδέλτιο του κόμματος και άρα θα καταγράφεται η επιλογή τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και είναι στη διακριτική ευχέρεια των κομμάτων το αν θα συμπεριλάβουν ή όχι ένα πρόσωπο που θα εκλεγεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπο των Ελλήνων του εξωτερικού. Άρα, δεν έχει τεχνική δυσκολία όλο αυτό. Έχει πολιτική δυσκολία για την κυβέρνηση, γιατί δεν υπολογίζει καθόλου θετικά στην ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν αυτά τα χρόνια, που τους βλέπουμε κάθε μέρα στο εξωτερικό και που εκπροσωπούν πολύ δυναμικές ομάδες και οικονομικά και μορφωτικά».

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης