Μεγάλο αφιέρωμα για το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, από την ευρείας κυκλοφορίας καθημερινή αιγυπτιακή εφημερίδα «Ελ Μάσρι Ελ Γιουμ»


 

 

 

 

 

 

 

 

Με αναφορά στην πρώτη σελίδα και μεγάλο αφιέρωμα στις εσωτερικές σελίδες της, το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου κερδίζει  ένα από τα μεγαλύτερα ρεπορτάζ της αιγυπτιακής «Ελ Μασρι  Ελ Γιουμ» (που σημαίνει «Ο Αιγύπτιος σήμερα»), που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καθημερινές εφημερίδες της Χώρας του Νείλου.

 

 

 

 

 

 

 

elliniko kentro kairou

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ελληνικό Κέντρο Καΐρου: «Δεν μιλάμε για πολιτική»…», γράφει με πηχιαίους τίτλους η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα, στην έκδοσή της, της Παρασκευής 19 Αυγούστου, που εκθειάζει το «Σπίτι των Ελλήνων», στο κεντρικότερο σημείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στην ιστορική πλατεία Τααλάτ Χαρμπ, μόλις 200 μέτρα από την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ.

 

 

 

 

 

 

 

Η εφημερίδα κάνει μεγάλη αναφορά στην ιστορία του παροικιακού αιγυπτιώτικου σωματείου, που ιδρύθηκε – όπως γράφει η «Ελ Μάσρι Ελ Γιουμ» – το 1892, τονίζοντας την προσφορά των παλαιότερων Προέδρων αλλά και του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του κ. Νικόλα Βαδή, αναφερόμενη στο έργο και τις δραστηριότητες του Ελληνικού Σωματείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

vadis

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου

κ. Νικόλας Βαδής

 

 

 

 

 

 

Είναι χαρακτηριστική η φράση της μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακής εφημερίδας ότι τόσο το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου όσο και τα αντίστοιχα άλλα κλαμπ (που εκπροσωπούν άλλες χώρες και παροικίες) παίζουν τον ρόλο μικρών πρεσβειών, προάγοντας τη φιλία μεταξύ της Αιγύπτου και των εν λόγω κρατών, όπως φυσικά είναι η Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία Ελλάδα, που απεικονίζεται και στην ανακαινισμένη εικόνα της «αιγαιοπελαγίτικης» Πέργκολας του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, που κατέχει πρωταρχική θέση με πολλές φωτογραφίες στο εν λόγω ολοσέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε την αναφορά που κάνει η εφημερίδα στο γεγονός ότι ο εκάστοτε Έλληνας Πρέσβης είναι Επίτιμο Μέλος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, όπως είναι γραμμένο στο επικυρωμένο από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Αιγύπτου καταστατικό του Σωματείου, που είναι γραμμένο στην αραβική γλώσσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από το σχεδόν ολοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελ Μασρ Ελ Γιουμ»:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elliniko kentro_masrelyoum19.82016 01

 

 

 

 

 

 

elliniko kentro_masrelyoum19.82016 02

 

 

 

 

 

 

 

elliniko kentro_masrelyoum19.82016 03

 

 

 

 

 

 

 

 

20160819_100303

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης