Για πρώτη φορά συμμετοχή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου στον ετήσιο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία


 

 

 

 

Έξι Αιγυπτιώτες μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος στον ετήσιο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

 

 

 

Επρόκειτο συγκεκριμένα για ένα μαθητή της Γ΄ Λυκείου και πέντε της Γ΄ Γυμνασίου. Τα θέματα, μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) και τον μαθηματικό εκπαιδευτικό της Σχολής κ. Αλέξανδρο Μπάση, εστάλησαν στο σχολείο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες (με επιτήρηση), σε αίθουσα του σχολείου στις 11 Νοεμβρίου.

 

 

 

Τα γραπτά αναμένεται πλέον να αποσταλούν στα γραφεία της ΕΜΕ και να βαθμολογηθούν εκεί από Μαθηματικούς, μέλη της ΕΜΕ.
 

 

 

 

 

Ο Αιγυπτιώτης καθηγητής μαθηματικών

της Αμπετείου Σχολής, Αλέξανδρος Μπάσης

 

 

 

Όπως δηλώνει ο κ. Μπάσης, Αιγυπτιώτης και κείνος που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και συμμετείχε στον ίδιο διαγωνισμό σε νεαρή ηλικία, «όσοι φέτος αριστεύσουν, μπορούν να μετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018 και ακολούθως στο διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ (στις 3 του προσεχούς Μαρτίου) οι οποίοι οδηγούν -τελικώς- στην Μαθηματική Ολυμπιάδα.

 

 

 

Πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος «τα προς επίλυση θέματα είναι δύσκολα (προβληματίζουν ακόμη και Μαθηματικούς)!»

 

 

 

 

Πάντως, από την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα της Αιγύπτου θεωρείται πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά πήραν μέρος στον διαγωνισμό μαθήτριες και μαθητές τής Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπάσης συνεχάρη τα παιδιά του Αιγυπτιώτικου σχολείου που έλαβαν μέρος. «Και μόνο η εμπειρία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, είναι σημαντική γι’ αυτά», επεσήμανε, ευχαριστώντας για τη συμβολή τους για την επίτευξη του εγχειρήματος την Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μαριέττα Κουμαριανού και τον Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Χρήστο Παπαθανασίου, διότι «από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα και βοήθησαν στην πραγμάτωσή της, καθώς και τον Διαχειριστικό Υπεύθυνο της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Νικόλα Βαδή, για την παροχή της απαραίτητης υποδομής για την διενέργεια του διαγωνισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης