Με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους Αποδήμους, αποχώρησε από την Γ. Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού ο Μιχάλης Κόκκινος


 

 

 

 

 

Με ένα συγκινητικό σημείωμα, συνοδευόμενο από τη βράβευση που του επεφύλαξαν οι εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργάτες του έκλεισε τη θητεία του στον Απόδημο Ελληνισμό, ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.

 

 

Ο κ. Κόκκινος – που να θυμήσουμε ότι είχε δώσει την πρώτη του συνέντευξη από τη θέση αυτή στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» στον τότε αρχισυντάκτη Νίκο Κάτσικα – ευχαρίστησε θερμά όλους τους Απόδημους Έλληνες, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και τους νυν Υφυπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και ιδιαιτέρως τον Τέρενς Κουΐκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Κόκκινος:

 

 

 

«H βράβευση αυτή κλείνει μία περίοδο τεσσάρων ετών, μία από τις ωραιότερες περιόδους στη ζωή μου, όπου έμαθα πολλά και έμαθα μάλιστα πολλά για τον απόδημο ελληνισμό από τους συνεργάτες μου, που κάποιες και κάποιοι εξ αυτών είναι εδώ μαζί μου στη φωτογραφία από την προχθεσινή βράβευση. Την βράβευση αφιερώνω στους εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, στην ομάδα που τέσσερα χρόνια τώρα προσπάθησε να δώσει το μέγιστο σε συνθήκες δύσκολες.

 

Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω το Νίκο Κοτζιά για την εμπιστοσύνη του και για την κεντρική πολιτική κατεύθυνση που μας έδωσε, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία τους υφυπουργούς εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουίκ και ειδικά με τον δεύτερο τρέξαμε περισσότερο καιρό μαζί στην κατεύθυνση των τριμερών συνεργασιών και της για πρώτη φορά συμμετοχής και της διασποράς των συνεργαζόμενων χωρών στις συνεργασίες αυτές.

 

Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς τις ελληνίδες και τους έλληνες απόδημους για την τεράστια αγάπη που μου έδωσαν και κυρίως για την εμπιστοσύνη τους στη συνεργασία τεσσάρων ολόκληρων ετών με κατεύθυνση την πατρίδα. Λόγω των στενών μου συγγενών στη Νέα Υόρκη και της συμμετοχής τους στα ομογενειακά δρώμενα, νόμιζα ότι γνωρίζω για την ομογένεια. Από τους ομογενείς λοιπόν έμαθα ότι για να μάθεις πραγματικά για αυτή την δεύτερη Ελλάδα εκτός Ελλάδας, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και για πολύ καιρό κι αυτή η προσπάθεια είναι υπέροχη.

 

Τους ευχαριστώ για όσα με έμαθαν. Κάπου θα ξαναβρεθούμε.

 

 

Με τιμή

Μιχάλης Ε. Κόκκινος

Δικηγόρος Ρόδου

 

 

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ»

 

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από το ΠΥΡΑΜΙΣ, για ό,τι ο κ. Κόκκινος προσέφερε πάντοτε μέσα από την καρδιά του στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης