Με τη συμβολή της Μεγάλης Ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού, αρχίζει στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου η 2η φάση ανακαίνισης του ιερού ναού


 

 

 

 

Η δεύτερη και εξαιρετικά σημαντική φάση του έργου διάσωσης του ιστορικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, ξεκινάει αυτές τις ημέρες, με την καθοριστική συμβολή της Μεγάλης Ευεργέτιδας της αιγυπτιώτικης παροικίας, της επιχειρηματίας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

 

Η μεγάλη αυτή Αιγυπτιώτισσα, που με συγκινητικό τρόπο ακολουθεί το παράδειγμα των παλαιοτέρων Αιγυπτιωτών Ευεργετών, προσφέρει πλέον από το περίσσευμα της καρδιάς της σε ένα έργο – προσκύνημα στις ψυχές των Αιγυπτιωτών που πέρασαν από το κατώφλι του ναού αυτού, που αποτέλεσε το απάγγιο ελπίδας και το καταφύγιο της ψυχής δεκάδων χιλιάδων καϊρινών παροίκων, τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια, όπου λειτουργεί ο περικαλλής και επιβλητικός ναός, τον οποίον όλοι οι Αιγύπτιοι θαυμάζουν, περνώντας με τα αυτοκίνητά τους από την υπέργεια και υπερυψωμένη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της πόλης.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία εικόνα που θυμίζει σχήμα επισκοπικής μίτρας και το οποίο θαυμάζουν καθημερινά τα εκατομμύρια των οδηγών και των συνεπιβατών τους, που περνάνε όλες τις ώρες της ημέρας από αυτό το πολυσύχναστο σημείο του Καΐρου.

 

 

Πάντως, πολύ χαμηλότερα από τον επιβλητικό τρούλο της εκκλησίας, στα θεμέλια του ναού, βρίσκεται το όλο πρόβλημα, η αποκατάσταση του οποίου – μετά και την πρώτη φάση των εργασιών που πραγματοποίησε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου – ξεκινά τώρα τη δεύτερη φάση της, με τη συγκινητική οικονομική στήριξη της Αιγυπτιώτισσας κας Σοφιανού, που εκεί εκκλησιαζόταν όταν προσερχόταν με τους αείμνηστους γονείς της, Παντελή και Αγγελική Μπελεφάντη και τα αδέλφια της, πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

 

 

Υπεύθυνος για την όλη αυτή φάση της ανακαίνισης του ναού αυτού, που ως εκκλησία αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, είναι ο πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης εκκλησίας θα πραγματοποιηθούν – συν Θεώ – από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ στην προσεχή πανήγυρη του ναού, στις 21 Μαΐου του 2019.

 

 

Βεβαίως, μέχρι τότε είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα. Αλλά, είναι τόσο μεγάλη και η αγάπη της κας Σοφιανού και των στελεχών που έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ναού, που όλα θα προχωρήσουν κανονικά, για να δοξαστεί άλλη μία φορά το όνομα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο φύλλο του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» αλλά και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που υπογράφει η έγκριτη και καλή συνάδελφος Κάτια Τσιμπλάκη, όπου μπορείτε να δείτε όλη την πορεία της αποκατάστασης του ιερού ναού.

 

 

 

(ΣΣ. Στη φωτογραφία από το αρχείο μας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος με τη μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κα Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη).     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης