Με τη δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας, από 15-22 Φεβρουαρίου στο Κάιρο, το 3ο Διεθνές Φόρουμ ΑΜΕΑ, υπό την αιγίδα του Προέδρου Αλ Σίσι


 

 

 

 

Με δύο μεγάλους ήρωες της ζωής, που είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά εντυπωσιάζουν με τις δεξιότητές τους, τον Κυριάκο Φριλίγκο, που παίζει εκπληκτικό μπουζούκι, και την Μαρία Πετρίδη, που συγκλονίζει με τις χορευτικές δυνατότητες, θα ξεκινήσει η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στο 3ο Διεθνές Φόρουμ ΑΜΕΑ, που πραγματοποιείται από 15-22 Φεβρουαρίου στο Κάιρο, υπό την αιγίδα του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

Το δυναμικό ελληνικό «παρών» δίνει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρου Καΐρου στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, που ακούει στο όνομα «Awladna» (που στην αραβική γλώσσα σημαίνει «Τα παιδιά μας»).

 

 

Η τελετή έναρξης αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κεντρική Αίθουσα της Όπερας του Καΐρου με τη συμμετοχή πολλών χωρών από όλον τον κόσμο, και της Κύπρου.

 

 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λάβει μάλιστα χώρα και ένα συμπόσιο με τίτλο «Επιστροφή στις ρίζες» αφιερωμένο στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Υπουργού Μετανάστευσης της Αιγύπτου κ. Ναμπίλα Μάκραμ, ως προέκταση του επιτυχημένου προγράμματος «Νόστος».

 

 

Επίσης, θα παρουσιαστούν διάφορες καθημερινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και σεμινάρια με τη συμμετοχή παιδιών αλλά και ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α.

 

 

Τέλος, στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα προβληθούν στο διαγωνιστικό μέρος, τρεις ελληνικές ταινίες σχετικές με το θέμα του φόρουμ που εξασφάλισε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

 

Στις κριτικές επιτροπές του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ, για τις παραστάσεις τραγουδιού και μουσικής, να σημειωθεί ότι θα λάβουν μέρος ο κ. Γιώργος Παπαλιός, πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, συγγραφέας και στιχουργός κ. Χρίστος Παπαδόπουλος.

 

 

Οι Ελληνικές ταινίες που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθούν στο θέατρο Χανάγκερ της Όπερας του Καΐρου είναι οι εξής:

 

 

«Crossing»: την Κυριακή 17.2.2019, στις 11:00 π.μ.

«Be my eyes»: την Τετάρτη 20.2.2019, στις 14.00 μ.μ.

«My brother»: την Τρίτη 19.2.2019, στις 11.00 π.μ.

 

 

 

 

 

 

Η βασική φωτογραφία του ρεπορτάζ με τον Κυριάκο Φριλίγκο και την Μαρία Πετρίδη, είναι από το λογαριασμό στο Facebook του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης