Με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου, περικόσμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκη


 

 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στις 8 Μαρτίου στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, τον οποίο περικόσμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου, την ύψιστη τιμή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής. 

 

 

«Σάς καλωσορίσω επίσημα, όχι μόνο ως Υπουργό Εθνικής Αμύνης αλλά και ως φίλο καρδιακό», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος προς τον κ. Αποστολάκη.

 

 

«Θέλω να ξέρετε, Υπουργέ μου, ότι κάνω προσευχή για την πατρίδα μου, για την Ελλάδα μας», τόνισε.

 

 

Και μιλώντας για την τριμερή συνεργασία των τριών κρατών, Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη του για την τριμερή αυτή συνεργασία.

 

 

«Ευχαριστώ γιατί είναι ένα δυνατό μετερίζι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος μας. Και αυτό είναι σαν τα τρίκερα που κρατώ όταν λειτουργώ και λέω «Κύριε, Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού…»…», τόνισε χαρακτηριστικά. Και προσέθεσε με σημασία ότι «όλα αυτά, αγιάζουνε τη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά πάνω από όλα το Κρητικό πέλαγος, το πέλαγος που μόνο η αύρα του, μας δίνει κουράγιο, όταν πηγαίνω στα παράλια, που μού δίνει αυτή την ευωδία και το κουράγιο για να συνεχίσω το έργο μου, για αυτούς τους λαούς που το αξίζουνε».

 

 

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Αίγυπτο και την αγαπημένη πατρίδα μου, την Ελλάδα».

 

 

Παράλληλα, εξέφρασε τις θερμές προσωπικές ευχαριστίες του και την ευλογία του, για τη μεγάλη προσφορά του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έστειλε καμπάνες που κοσμούν εκκλησίες της Αφρικής, για να διαλαλούνε δικαιοσύνη, αγάπη και ειρήνη.

 

 

Και με τα λόγια αυτά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας περικόσμησε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου, τονίζοντας προς τον κ. Αποστολάκη, «να ξέρετε ότι ο ταπεινός Κρητικός Πατριάρχης, πάντα όπου βρίσκεται, μεταφέρει μήνυμα αγάπης, συναδέλφωσης των λαών, καθώς όλος ο κόσμος έχουμε γίνει μία μικρή γειτονιά, και αξίζει να ζούμε ειρηνικά».

 

 

Κατά την αντιφώνησή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή, τονίζοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μού κάνετε. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί κρατάτε ψηλά την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Και την κρατάτε με πολύ δύναμη και με πολύ πίστη, έτσι ώστε να μας κάνετε όλους περήφανους.

 

 

Το αποτέλεσμα και η προσωπικότητά σας μας δείχνει ότι δεν έχετε όρια. Με τη συμβολή σας, ξέρουμε ότι στην άκρη του κόσμου, στο πουθενά, υπάρχει μία εκκλησία, κυματίζει η ελληνική σημαία, ακούγονται ελληνικοί ψαλμοί…», προσέθεσε, προσφέροντας στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο τον Θυρεό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και κάνοντάς του μία μικρή έκπληξη, προσφέροντάς του επίσης ένα γνήσιο κρητικό μαχαίρι, καθώς όπως τόνισε ο κ. Αποστολάκης, «είστε Ιεράρχης, δεν είστε πολεμιστής, αλλά ο πόλεμος δεν κρίνεται μόνο με τα τουφέκια, αλλά με πολλούς τρόπους, και το κρητικό μαχαίρι είναι συμβολικό, είναι πιο πολύ ένδειξη φιλίας όπως λέμε στην Κρήτη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης