ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μεγάλες προσωπικότητες προσκαλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους τα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου

 

 

 

Με μεγάλη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, προετοιμάζονται τα Σεπτά Θυρανοίξια του περικαλλούς ανακαινισμένου ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, του πολιούχου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

Ενός ναού σε σχήμα αρχιερατικής μίτρας, του οποίου ο θεμέλιος λίθος μπήκε δύο μόλις χρόνια μετά την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, και συγκεκριμένα το 1906 και ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1914 από μία μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας της Αφρικής, τον Πατριάρχη Φώτιο.

 

 

Και τώρα, όμως, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου που προγραμματίζονται τα Θυρανοίξια του ναού που ανακαίνισε από το περίσσευμα της καρδιάς της μία μεγάλη Αιγυπτιώτισσα, η Ευεργέτιδα του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, καθώς και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου με αντίστοιχο ποσό, ο ναός θα ξαναζήσει τα μεγαλεία των παλαιότερων εποχών.

 

 

Της όλης επιβλητικής τελετής, θα προΐσταται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να τιμήσουν με την παρουσία τους και να συμμετάσχουν των λατρευτικών ακολουθιών, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πάσης Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομος.

 

 

Από πλευράς πολιτικών προσωπικοτήτων, θα είναι μεγάλη τιμή η ενδεχόμενη παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

 

 

Και η Αίγυπτος αναμένεται να τιμήσει το σημαντικό αυτό γεγονός με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι να στέλνει υψηλό εκπρόσωπό του.

 

 

Βεβαίως, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για όλες αυτές τις εκπροσωπήσεις. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές μας εξηγούν ότι τόσο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όσο και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κάνουν ό,τι είναι σωστό και δυνατόν για να μπορέσουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι τους να τιμήσουν στο υψηλότερο επίπεδο στις μεγάλες εκδηλώσεις.

 

 

Άλλωστε, ο χρόνος περνάει. Έχουν μένει ακριβώς μόνον τρεις μήνες μέχρι τα Θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του ναού έχει μπει στις καρδιές όλων των Αιγυπτιωτών.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *