Εκατοντάδες πιστοί, Έλληνες και αραβόφωνοι, στον Επιτάφιο του Άη Γιώργη στο παλαιό Κάιρο (ΦΩΤΟ)


Η λέξη «εντυπωσιακό» είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει αυτό που νιώθει κανείς παρακολουθώντας την περιφορά του Επιταφίου, στην πολυαιώνια Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

 

Με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα, να ακολουθεί τον Επιτάφιο, αναμέσα από τα μνήματα του Ελληνικού Κοιμητηρίου.

 

Ο αποθανών Ιησούς Χριστός μεταφέρεται ανάμεσα από τις μορφές του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού που έχουν προσφέρει εδώ και 150 χρόνια στον Ελληνισμό της Χώρα του Νείλου.

 

Την ίδια στιγμή, η καμπάνα της ιστορικής εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εντός του Κοιμητηρίου, να κτυπά πένθιμα, οι ψάλτες να ψέλνουν αναλλάξ – ελληνικά και αραβικά – τα εγκώμια, οι Έλληνες πρόσκοποι με την μπάντα και τα τύμπανα να προπορεύονται. Ο ίδιος ο κόσμος (Έλληνες αλλά και αραβόφωνοι χριστιανοί) να προσπαθούν να συγκρατήσουν την πορείοα που ακολουθεί ο Επιτάφιος, καθώς ο χώρος έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες πιστούς.

 

Ο ήλιος καίει και το Σώμα του Ιησού κρατούν τιμητικά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης.

 

Τον Σταυρό του Κυρίου κρατούν ο Γενικός Γραμματέα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης και ο κ. Γιούσεφ Χόσαρι που είναι Επίτροπος στον Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως Καΐρου.

 

Μαζί με τον Δεσπότη κ. Νήφωνα, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Σκρέτας και ο Ιορδανός στην καταγωγή αλλά εδώ και πολλά χρόνια υπηρετών ως εφημέριος σε ναό του Διδυμοτείχου στον Έβρο,  Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός, ευλογούν τους πιστούς που έχουν κατακλύσει τον χώρο, στη λιτανεία που και φέτος βγήκε εκτός του μοναστηριού και περιεδιάβηκε στον γύρω εξωτερικό χώρου του μοναστηριού στο παλαιό Κάιρο.

 

Σίγουρα, και φέτος ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές μέρες για το ιστορικό μας μοναστήρι και όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

 

 

ag georgios epitafios 02

 

 

ag georgios epitafios 03

 

 

ag georgios epitafios 04

 

 

ag georgios epitafios 05

 

 

ag georgios epitafios 06

 

 

ag georgios epitafios 07

 

 

ag georgios epitafios 08

 

 

ag georgios epitafios 09

 

 

ag georgios epitafios 10

 

 

ag georgios epitafios 11

 

 

ag georgios epitafios 12

 

 

ag georgios epitafios 13

 

 

ag georgios epitafios 14

 

 

ag georgios epitafios 15

 

ag georgios epitafios 18

 

 

ag georgios epitafios 16

 

 

ag georgios epitafios 17

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης