Η Αγία Αικατερίνη του Σινά, στο επίκεντρο μεγάλου φεστιβάλ, στις 14 Σεπτεμβρίου στην πόλη του θεοβάδιστου μοναστηριού


Για άλλη μία χρονιά φέτος, η πόλη της Αγίας Αικατερίνης, του χώρου όπου βρίσκεται το θεοβάδιστο μοναστήρι της Αλεξανδρινής Αγίας, θα εστιάσει το ενδιαφέρον της αιγυπτιακής κοινής γνώμης, με ένα μεγάλο φεστιβάλ ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αιγύπτου των Βακουφίων Μοχάμεντ Μοχτάρ Γκόμαα.

 

 

Στη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης πρωτοστατεί ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, από τους πιο μεγάλους υποστηρικτές και του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.

 

 

Το φεστιβάλ αναδεικνύει το παράδειγμα προς μίμηση της συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή, όπου το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί το σύμβολο όλης της περιοχής, ενταγμένο στους πολιτιστικούς θησαυρούς της ΟΥΝΕΣΚΟ, και κυρίως λαμβάνοντας μία ξεχωριστή θέση στην αιγυπτιακή κοινή γνώμη, με τις αιγυπτιακές εφημερίδες να χρησιμοποιούν για την παρουσίαση του εν λόγω ρεπορτάζ στις σελίδες τους, το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, από τα ιστορικότερα σε όλη την Ορθοδοξία. 

 

 

Ενώ, όπως τόνισαν οι κ.κ. Γκόμαα και Φούντα, η διεξαγωγή του μεγάλου αυτού φεστιβάλ αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθεί ο τουρισμός – και δη ο θρησκευτικός τουρισμός – της περιοχής.

 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η δήλωση και το μήνυμα που μετέφερε προς όλη την κοινή γνώμη ο Υπουργός Βακουφίων της Αιγύπτου, ότι «η τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκείες».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης