Μεγαλύτερη προβολή της κυπριακής ομογένειας, αποφάσισαν ο Προεδρικός Επίτροπος Φ. Φωτίου και η ηγεσία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων


 

 

 

 

Τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους, ιδιαίτερα σε θέματα προβολής της κυπριακής ομογένειας συζήτησαν σήμερα στη Λευκωσία, ο Προεδρικός Επίτροπος, Φώτης Φωτίου, με την ηγεσία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 

 

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ και τον  Διευθυντή του ΚΥΠΕ, Γιώργο Πενηνταέξ, ο κ. Φωτίου εξήρε το έργο του Πρακτορείου, δηλώνοντας πως ο ρόλος του «στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση είναι καθοριστικής σημασίας».

 

 

Ανέφερε ότι στην αρμοδιότητα της προεδρίας υπάρχουν ευαίσθητα θέματα, όπως είναι τα θέματα της διασποράς, τα θέματα των αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων και των θρησκευτικών ομάδων, για να σημειώσει ότι «ο ρόλος του ΚΥΠΕ στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα αυτά τα θέματα είναι καθοριστικής σημασίας και επιτελεί αυτό το έργο και αυτή την αποστολή με μεγάλη επιτυχία».

 

 

Όπως είπε  ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φωτίου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα της διασποράς και το πώς θα μπορούσε η προεδρία να συνεργαστεί με το ΚΥΠΕ, ώστε να ενημερώνονται καλύτερα οι ομογένειες σε χώρες όπου υπάρχουν οργανωμένες κοινότητες.

 

 

«Οι δραστηριότητες είναι τόσες πολλές. Οι τριμερείς συνεργασίες που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με Ισραήλ, Αίγυπτο, Αρμενία, τώρα γίνονται συνεργασίες και με ευρωπαϊκές χώρες. Όλα αυτά είναι θέματα, τα οποία σε συνεργασία και με τη βοήθεια του ΚΥΠΕ, θα μπορούσαμε να ενημερώνουμε καλύτερα την ομογένεια στο εξωτερικό», είπε ο Προεδρικός Επίτροπος.

 

 

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι σε σχέση με τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΚΥΠΕ η προεδρία θα είναι συμπαραστάτης, ενώ σημείωσε ότι σε κάποιες από τις πρωτοβουλίες του ΚΥΠΕ θα μπορούσε να είναι δίπλα του και να το βοηθήσει.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ έθεσε το Πρακτορείο στη διάθεση της προεδρίας, ώστε να βοηθηθεί σε όλους του ευφάνταστους και πρωτοποριακούς σχεδιασμούς της τόσο για τα θέματα της διασποράς, όσο και για άλλα θέματα τα οποία διαχειρίζεται.

 

 

Είπε ότι το ΚΥΠΕ μπορεί να συμβάλει πραγματικά στην εξωστρέφεια της Κύπρου προς το εξωτερικό, κάτι που είναι και  στόχος του Επιτρόπου Προεδρίας.

 

 

Επίσης, ο κ. Ιωσήφ ανέφερε ότι ο Προεδρικός Επίτροπος τους ανακοίνωσε ένα πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο έχει τους επόμενους μήνες στα σκαριά, για να σημειώσει ότι «το ΚΥΠΕ θα προσπαθήσει να το στηρίξει και να το προβάλει, ούτως ώστε να υπάρξει αμφίδρομο όφελος, δηλαδή τόσο οι Κύπριοι να ενημερωθούν για όλη αυτή την δουλειά που γίνεται προς τα έξω, όσο και οι Κύπριοι απόδημοι να γνωρίζουν ότι λαμβάνουμε υπόψη αυτά τα οποία κάνουν, τα εκτιμούμε και τα διαχειριζόμαστε σωστά».

 

 

Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι «μπαίνουμε σε μια πιο θεσμοθετημένη συνεργασία με τον Επίτροπο Προεδρίας, κατά την οποία τα θέματα τα οποία συμπίπτουν» και είναι κοινού ενδιαφέροντος, «προσπαθούμε να τα προβάλουμε για όφελος της Κύπρου και όλων όσοι ενδιαφέρονται γι΄ αυτά τα θέματα».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης