Μηδενίζονται τελείως από το 2019 οι δασμοί εισαγωγής ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών τους


 

 

 

 

 

Η Αίγυπτος καταργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019 τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Το θέμα αυτό αποτέλεσε και ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκτεταμένα, στο πλαίσιο της Επιτροπής Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου, που έλαβε χώρα μέσα στο Νοέμβριο στο Κάιρο. Και φυσικά, έχει τύχει πολύ θερμής υποδοχής από τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων στη Χώρα του Νείλου, όπως καταγράφεται από πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

 

 

 

Το γεγονός της μείωσης των δασμών εκ μέρους της Αιγύπτου για τα εισαγόμενα καινούργια ευρωπαϊκά αυτοκίνητα αυτό καταγράφει στο τελευταίο ενημερωτικό του σημείωμα και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, όπου τονίζεται ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2019, πρόκειται να μηδενιστούν οι δασμοί για την εισαγωγή αυτοκινήτων από χώρες της ΕΕ, με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η Συμφωνία Σύνδεσης των δύο μερών.

 

 

 

Σημειώνεται ότι για τις εισαγωγές οχημάτων από την ΕΕ στην Αίγυπτο, η συμφωνία εταιρικής σχέσης των δύο πλευρών προέβλεπε την ετήσια αποκλιμάκωση των δασμών κατά 10% από τις αρχές του 2010 και την ολοσχερή εξάλειψή τους έως το 2019, έτος κατά το οποίο εκπνέει η σχετική 15ετής μεταβατική περίοδος από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας».

 

 

 

Οι ειδικοί των εταιρειών πώλησης αυτοκινήτων υποστηρίζουν ότι το νέο αυτό μέτρο θα προσφέρει στους Αιγυπτίους καταναλωτές κατά ένα μικρό ποσοστό φθηνότερα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, ενώ οι μειώσεις των τιμών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

 

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το γεγονός της μείωσης της τιμής των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, σε πενήντα μέρες από σήμερα, θα έχει σα συνέπεια – έστω και περιορισμένα – τη μείωση των τιμών σε όλα τα εισαγόμενα καινούργια αυτοκίνητα στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης