Μήνυμα του Κωνσταντίνου Γ. Λουκά, Αντιπροέδρου του Κόμματος “ΠΑΤΡΙΔΑ”, προς την Ομογένεια
Η υπέροχη πρωτοβουλία του ευπατρίδη κυρίου Εμφιετζόγλου και η δεινή, διαπραγματευτική, ικανότητα, του κυρίου Μπογδάνου, κατάφερε πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία να συνενώσει 10 κόμματα του πατριωτικού χώρου.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους προέδρους, που άφησαν το «εγώ» και προτάξανε το «εμείς». Σκεφτείτε ότι αυτή η σύμπνοια δεν υπάρχει στη Βουλή. Τσακώνονται μεταξύ τους αντί να παράγουν ωφέλιμο έργο για την πατρίδα μας.
Εμείς ως Έλληνες Βασιλόφρονες – Ελλάδας και ομογένειας – που αντιδρούμε στις αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα, στη λαθρομετανάστευση, στη φτωχοποίηση του Έλληνα, στη συρρίκνωση και εξαφάνιση της ελληνικής οικογένειας αλλά και της εκκλησίας μας, ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ τον Πατριωτικό Συνασπισμό.
Είναι μεγάλη τιμή, η εκλογή μου από το πολιτικό συμβούλιο, στη θέση του αντιπρόεδρου της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής, με πρόεδρο τον κύριο Μπογδάνο αλλά και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Εμείς και εγώ προσωπικά αγωνιζόμαστε για τον σεβασμό στην Ιστορία, τον σεβασμό στους θεσμούς. Τι σημαίνει όμως ακριβώς αυτό που λέω και γράφω στο προεκλογικό μου φυλλάδιο;
Εναντιωνόμαστε στη λήθη που μας επιβάλλουν οι μικροί, σε ανάστημα, πολιτικοί μας. Συντηρούμε την ιστορική μνήμη. Γιατί χωρίς ιστορία θα χαθούμε.
Στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση είχαμε μιλήσει για την υπέρβαση που έπρεπε να κάνει η ελληνική Πολιτεία καλώντας τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, τέως Βασιλιά των Ελλήνων τιμώντας τον ίδιο ως πρώην αρχηγό κράτους αλλά και ως απόγονο Ελλήνων Βασιλέων.
Είχαμε θέσει επίσης το θέμα της ιθαγένειας της ελληνικής βασιλικής οικογένειας μέσω ερώτησης μέσα Μαρτίου, του κυρίου Μπογδάνου, στη Βουλή δεν απαντήθηκε όμως ποτέ, από τον κύριο Βορίδη.
Αλήθεια τι αντιπροσωπεύει η ιστορία της Ελλάδος για όλους τους πολιτικούς μας; Ήθελα να παρευρίσκομαι στην προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Βασιλιάς Γεώργιος, το Μάρτιο του 1913 επιβεβαιώνοντας την ελληνικότητα της στις Μεγάλες Δυνάμεις, με την παρουσία του. Και με το αίμα του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Παπάφειο.
Οι Βασιλείς των Ελλήνων ήταν πάντα παρόντες στις μεγάλες δόξες της Ελλάδας. Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος φτάνοντας έξω από την Κωνσταντινούπολη. Ο Βασιλιάς Γεώργιος με το ΌΧΙ. Ο Βασιλιάς Παύλος με την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μετά τον πόλεμο και ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος με το αντιπραξικόπημα, ενάντια στη δικτατορία.
Δεν ζητάμε αλλαγή του πολιτειακού. Μακριά από εμάς τέτοιες κατηγορίες. Ζητάμε να γίνεται σεβαστή η ιστορία.
Τα αγάλματα, οι προτομές των Βασιλέων να μην κρύβονται, να μην καταστρέφονται, να συντηρούνται. Το άγαλμα του πρίγκηπα Γεωργίου και ύπατου αρμοστή στη Σούδα βρίσκεται σε μία αποθήκη. Το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης στην Κόνιτσα γιατί δεν άρεσε σε μια μειοψηφία Αριστερών στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, πριν χρόνια και που ο τωρινός δήμαρχος προσπαθεί να ξαναστήσει. Του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου στον Πειραιά. Του Βασιλιά Παύλου στη Μακεδονία διαμελισμένο στα άκρα του. Προτομή του Παύλου στα Ανάβρυτα μεταφέρθηκε για να προστατευθεί στο μουσείο της πόλης των Αθηνών. Και πόσα άλλα μπορώ να απαριθμήσω.
Ακόμα και του Μεταξά στην Κηφισιά κρύφτηκε. Γιατί αυτή η εχθρότητα;
Τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου μετά την δέσμευση τους από το κράτος και την καταδικαστική εις βάρος του, απόφαση αλλά τελεσίδικη, από το 2000 ερειπώθηκαν λεηλατήθηκαν ακόμα περισσότερο. Σε συνέντευξη του το 2004 ο Βουλγαράκης, τότε υπουργός πολιτισμού, δεσμεύτηκε ότι σε 2 χρόνια θα λειτουργήσει ως μουσείο. 20 χρόνια πέρασαν. Σκεφτείτε αν όλοι οι βουλευτές που πέρασαν από το κοινοβούλιο ήταν σε ιδιωτική επιχείρηση αν θα είχαν κρατήσει την δουλειά τους ή θα είχαν απολυθεί. Γιατί απλά δεν παρείχαν κανένα έργο.
Φτάσαμε σήμερα να θεωρούμαστε αποκλεισμένοι από παντού. Όταν τηρούμε το Σύνταγμα τους νόμους. Είμαστε αυτοί που δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, δεν προκαλούν ζημιές, δεν εμποδίζουν τους συνανθρώπους μας.
Όλοι οι υποψήφιοι είναι οι καθρέπτες του Πατριωτικού Συνασπισμού. Άνθρωποι εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ενεργά μέλη της κοινωνίας. Η αποχή είναι ο μεγάλος εχθρός της δημοκρατίας. Προτρέψτε το κόσμο να πάει να ψηφίσει. Να είναι όλοι ενεργοί, μέτοχοι των εξελίξεων.
Όσον αφορά για τον απόδημο ελληνισμό θεωρώ ιδιαίτερα περιοριστικό τον νόμο. Πρέπει να διορθωθεί ώστε να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι. Θεωρώ ότι η καρδιά του ελληνισμού χτυπά παντού και πρέπει όλοι μαζί να αποφασίζουν, χωρίς αποκλεισμούς.
Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Εκεί δηλώνουμε την παρουσία μας, Εκεί δίνουμε το στίγμα μας. Όχι σε πορείες με επεισόδια και βανδαλισμούς.
Πολεμάμε για τα ιδανικά μας, Θα δώσουμε τον αγώνα, να κερδίσουμε την μάχη.
Αγαπάμε το τρίπτυχο :Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Και προσθέτουμε αυτό της ιστορίας.
Για την Ελλάδα με κάθε κόστος. Δώστε μας τη δύναμη να είμαστε παρόντες για εσάς, όλους.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Γ. Λουκάς
Εκδότης
Εκδόσεις Στέμμα
Αντιπρόεδρος Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής