Μήνυμα του Προέδρου της ΕΚΑ Εδμ. Κασιμάτη, στα ελληνικά και αραβικά, προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου, για το Ραμαζάνι (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Την αδελφική συνύπαρξη τόσο των Ελλήνων και των Αιγυπτίων όσο και των Χριστιανών με τους Μουσουλμάνους επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, ο οποίος, με αφορμή την ολοκλήρωση του μήνα του Ραμαζανίου, εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει πρότυπο της αδελφωσύνης των λαών όλου του κόσμου, η αρμονική συμβίωση των δύο θρησκειών στην Χώρα του Νείλου.

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τον χαιρετισμό του Προέδρου Εδμόνδου Κασιμάτη:

 

 

 

 

 

 

 

 

«Εύχομαι, η αδελφοσύνη, που ζούμε στην Αίγυπτο, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, να επικρατήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης», τονίζει ο κ. Κασιμάτης και με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, του ιστορικού αυτού αθλητικού ελληνικού σωματείου της Αλεξάνδρειας, όπου την περασμένη Δευτέρα διοργάνωσε ένα γεύμα αγάπης – «ιφτάρ», προς τιμήν όλων των Μουσουλμάνων , που εόρτασαν την  γιορτή τους, από κοινού με Έλληνες και Κυπρίους, παρουσία των αρχών και πολύ κόσμου.

 

 

Μεταφέροντας το σημερινό χαιρετισμό του, ο κ. Κασιμάτης χαρακτήρισε το Ραμαζάνι ως μία από τις μεγαλύτερες εορτές του μουσουλμανικού κόσμου, προσθέτοντας ότι «το Ραμαντάν είναι ο μήνας της νηστείας, της προσευχής και της αφοσίωσης στον Θεό, αλλά και της ελεημοσύνης, της συμπόνοιας, της αγάπης και της αδελφοσύνης των λαών.

 

 

Μιλώντας μάλιστα εκ μέρους όλης της παροικίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας (ΕΚΑ) επεσήμανε στο μήνυμά του ότι «εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι, εδώ στην Αίγυπτο και στην Αλεξάνδρεια, σεβόμαστε και τιμάμε τη μεγάλη αυτή γιορτή του μωαμεθανικού κόσμου», δείχνοντας για μία μία ακόμη φορά «τα αισθήματα φιλίας, συνεργασίας και αδελφοσύνης των λαών και των δύο θρησκειών».

 

 

Ακολουθεί το μήνυμα του Προέδρου της ΕΚΑ και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη στην αραβική γλώσσα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης