ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει στις 13 Νοεμβρίου το Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με το Πανεπιστήμιο του Καΐρου


 

 

 

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του Πανεπιστημίου του Καΐρου αναμένεται να υπογραφεί στις 13 Νοεμβρίου 2017, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

Σκοπός της συνεργασίας, που ανοίγει νέες προοπτικές στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο κρατών και λαών, Ελλάδας και Αιγύπτου, είναι η προαγωγή κοινών ερευνητικών και διδακτικών δραστηριοτήτων, οι ανταλλαγές φοιτητών και διδακτικού προσωπικού στο πλαίσιο της συμφωνίας Erasmus Internationalization, η ενίσχυση του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καΐρου  και η υποστήριξη του έργου του σχετικά με τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού.

 

 

 

Η επισημοποίηση της συνεργασίας θα γίνει στην έδρα του Πανεπιστημίου του Καΐρου.

 

 

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο Επιστημονικής Ημερίδας που οργανώνεται από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καϊρου, θα μιλήσουν ο Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Νίκος Λέανδρος, με θέμα «Πολιτιστική δημιουργία στη σύγχρονη Αθήνα» και η Καθηγήτρια Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη με θέμα «Η ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού είναι μια όψη της Αιγυπτιακής ιστορίας». Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. της ίδιας ημέρας στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης