Μνημόσυνο Ευεργετών στο Κάιρο – Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Χρ. Καβαλή στη Στέλλα Κυριάζη, που συνεχίζει το έργο τους (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τη μεγάλη προσφορά των Ευεργετών της, που στον ένα και πλέον αιώνα ιστορίας της, προσέφεραν από το περίσσευμα της καρδιάς τους, τίμησε με ειδική εκδήλωση η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

 

Μία εκδήλωση, που δεν ήταν απλά μία εκκλησιαστική καταγραφή των ονομάτων των ανθρώπων που προσέφεραν στην ελληνική παροικία, αλλά περισσότερο ένας φόρος τιμής από όλες τις αρχές και την παροικία στο Κάιρο σε εκείνους που βοήθησαν να αποκτήσει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τη θέση που τού αρμόζει σήμερα στον απόδημο ελληνισμό σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας τον πραγματικά μία πρεσβυγενή ελληνική κοινότητα, που μετράει 113 χρόνια ζωής μέχρι τις μέρες μας.

 

 

 

 

 

 

 

Διότι, πώς μπορεί κανείς να φανταστεί την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, χωρίς τα κληροδοτήματα που έχει να παρουσιάσει στον 21ο αιώνα, με το νοσοκομείο της, τις εκκλησίες της, τα σχολεία, και τα άλλα κοινοτικά ιδρύματα, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, όπως και όλοι όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής παρουσίας του Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, πολλών μελών του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και φυσικά πολλών παροίκων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιλώντας ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χρ. Καβαλής, τόνισε πως η ημέρα αυτή που συμπίπτει πάντοτε με τη Β΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσαρακοστής, αποτελεί ημέρα σεβασμού, μνήμης και ευγνωμοσύνης σε όλους που προσέφεραν όταν ήταν στη ζωή, στην ελληνική παροικία. Σημείωσε μάλιστα, ότι ο ευεργετισμός στις μέρες μας έχει εκλείψει, καθώς λίγοι πλέον είναι αυτοί που προσφέρουν είτε στο έθνος είτε στην παροικία, γεγονός που μάς κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο το χρέος μας να τιμήσουμε περισσότερο εκείνους που αποποιήθηκαν την ύλη και προσέφεραν από το περίσσευμα της ψυχής τους, για να συνεχίσουμε εμείς την ιστορία τους, παρόλες τις δυσκολίες της συρρίκνωσης του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και τις όποιες προκλήσεις της εποχής που ζούμε σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

Εκφράζουμε την τιμή και ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους αείμνηστους ευεργέτες που προσέφεραν στην παροικία, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, εκ μέρους όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής, ο κ. Καβαλής ευχαρίστησε όσους – λίγους – συνεχίζουν σήμερα το έργο των ευεργετών, κάνοντας ειδική μνεία στην κα Στέλλα Κυριάζη, την Αντιπρόεδρο της Κοινότητας, που έχει προσφέρει ό,τι μπορεί για την αναβάθμιση της σημερινής εικόνας της παροικίας και των Αιγυπτιώτικων σωματείων, ευχόμενος «καλή ανάρρωση» στο πρόβλημα υγείας που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει.

 

 

 

 

 

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι αντίστοιχο μνημόσυνο για τους αείμνηστους Ευεργέτες της ετέλεσε και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης